דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
מתכון לתבשיל עוף בטריאקי עם אפונה, בצל ושומשום
תבשיל מוצלח וטעים המורכב מחלקי עוף המתבשלים ברוטב טריאקי, יחד עם בצל קצוץ ואפונה, בתוספת של מלא שומשום ומגוון תבלינים, המעניקים את טעמם המיוחד למנה בשרית משובחת
מתכון לתבשיל עוף בטריאקי עם אפונה, בצל ושומשום / שחר שולמית
המצרכים לתבשיל עוף בטריאקי עם אפונה, בצל ושומשום:
- מגש שוקיים (10 יחידות)
- 6 בצלים גדולים
- 10 כפות שמן
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח
- 3 כפות רוטב טריאקי
- 1 שקית אפונה (800 גרם)
- 2 כפות מלאות שומשום
אופן ההכנה לתבשיל עוף בטריאקי עם אפונה, בצל ושומשום:
- מקלפים וקוצצים את הבצלים ומטגנים אותם עם השמן והתבלינים (ללא הטריאקי) כרבע שעה
- מוסיפים את השוקיים לסיר ומאדים אותם יחד עם הבצל המתובל עוד כרבע שעה
- מוסיפים את רוטב הטריאקי (הבצל והעופות מפרישים נוזלים וזה הזמן לכסות את הסיר)
- ממשיכים לבשל וכל הזמן לצקת מהרוטב שבסיר על גבי השוקיים
- כשרוב הנוזלים התאדו מוסיפים את האפונה והשומשום ומבשלים עוד כרבע שעה וממשיכים כמובן כל הזמן לצקת מהרוטב על התבשיל
- עד שיישארו מעט מאוד נוזלים
בהצלחה רבה ובתאבון