מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 18°c
חיפה 20°c
ירושלים 17°c
בית שמש 21°c
בני ברק 32°c
אשדוד 21°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 21°c
באר שבע 18°c
חיפה 20°c
ירושלים 17°c
בית שמש 21°c
בני ברק 32°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למעורב ירושלמי למילוי בקונכיות מעלים של בוריקה

אוהבים מעורב ירושלמי? קבלו מתכון מוצלח וטעים במיוחד המתאים כמילוי בתוך קונכיות של עלי בוריקה שתכינו ממש בעצמכם, יחד יעניקו לכם מנה עיקרית יוקרתית ומשובחת לסעודה חגיגית יותר

מתכון למעורב ירושלמי למילוי בקונכיות מעלים של בוריקה

מתכון למעורב ירושלמי למילוי בקונכיות מעלים של בוריקה / נועם זיגדון

המצרכים למעורב ירושלמי למילוי בקונכיות מעלים של בוריקה:

  • 1 ק"ג פרגיות / שווארמה/ חזה עוף חתוך לקוביות
  • ½ ק"ג כבד ממולח וצלוי על המנגל
  • ½ ק"ג טחול
  • 5 בצלים גדולים פרוסים דק
  • צרור כוסברה קצוצה 
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כף כמון
  • ¼ כוס שמן
  •  מלח

אופן ההכנה למעורב ירושלמי למילוי בקונכיות מעלים של בוריקה:

  1. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הפרגיות ומבשלים כרבע שעה בסיר מכוסה
  3. מוסיפים את הטחול והכבד הצלוי ומתבלים
  4. מערבבים בעדינות ומפזרים כוסברה קצוצה.
  5. מבשלים בסיר מכוסה כרבע שעה (אין צורך להוסיף מים)
  6. מכינים את הקונכיות מעלי בוריקה, ממלאים אותן במעורב המוכן ומגישים
  7. אופן הכנת הקונכיות.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art