דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
מתכון לטארטלטים במלית מסקרפונה ופיצוחים
קלי קלות, ויש לכם קינוח חלבי וטעים שאין אחד שלא יאהב אותו. לא יותר מחצי שעת עבודה ויצאתם גדולים מהמטבח, מתכון מומלץ בחום של טארטלטים במלית מסקרפונה ופיצוחים
מתכון לטארטלטים במלית מסקרפונה ופיצוחים / שחר שולמית
המצרכים מתכון לטארטלטים במלית מסקרפונה ופיצוחים:
מידות אוניברסליות
- 1 חב' טארטלטים מוכנים (40 בחב')(ניתן לרכוש בכל חנות אפייה)
למלית קרם מסקרפונה:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 125 גרם מסקרפונה
- 2 כפות שמנת מתוקה להקצפה
- 1 שקית סוכר וניל או מעט תמצית וניל
- 4 כפות מיץ לימון
לתערובת פיצוחים:
- 30 גרם פיסטוקים לא קלויים
- 30 גרם שקדים לא קלויים פרוסים
- 30 גרם שומשום שחור
- 30 גרם אגוזי מלך
- 30 גרם חמוציות
- 30 גרם אגוזי קשיו לא קלויים
לרוטב הפיצוחים:
- 80 גרם חמאה
- 80 גרם סוכר
- 80 גרם דבש
- 80 גרם שמנת מתוקה
- 4 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה לטארטלטים במלית מסקרפונה ופיצוחים:
הכנת קרם מסקרפונה:
- מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה, מכניסים לתוכה את השוקולד הלבן וממתינים שהשוקולד ימס ושהמסה תצטנן מעט.
- במטרפה ידנית מקציפים היטב את המסה ומוסיפים לה את גבינת המסקרפונה הווניל ומיץ הלימון וממשיכים לטרוף למסה תפוחה.
- יוצקים מהמסה לכל טארטלט עד שליש מגובהו.
הכנת הפיצוחים:
- קוצצים את כל האגוזים
- בסיר קטן מבשלים את כל מצרכי הרוטב לפיצוחים ומביאים לרתיחה של מספר דקות עד שהמסה מצטמצמת מעט.
- מוסיפים למסה את הפיצוחים הקצוצים ומבשלים אותם בסירופ מספר דקות. מסננים את הפיצוחים מהסירופ ומשתמשים רק בפיצוחים.
- ממלאים את הטארטלטים בפיצוחים על גבי קרם המסקרפונה.
הערות: אפשר לשנות את סוג הפיצוחים לפי טעמכם העיקר שתגיעו למשקל הכולל של 180 גרם
אם אתם לא מעוניינים בשכבה התחתונה או שמעדיפים פטיפור פרווה, ממלאים את הטארטלטים רק בפיצוחים ומתענגים בכל טעם שתבחרו.
הטארטלטים מוכנים ומגיעים במארז של 40 יחידות, אפשר להשתמש בגודל ובצורה אחרת של טארטלטים לפי טעמכם.
בהצלחה רבה ובתאבון