נתניהו מבקש דחייה נוספת של עדותו הפעם ב-15 יום.
מתכון לקובה בורגול
'קובה' המאכל האהוב והמסורתי והפעם מבצק בורגול, במילוי של תערובת בשר עסיסית, מעניקים לכם יחד תוספת מושלמת לכל ארוחת צהרים משובחת יותר
מתכון לקובה בורגול / שחר שולמית
המצרכים לקובה בורגול:
מידות אוניברסליות
לבצק הבורגול:
- 2 כוסות בורגול דק
- 1/2 כוס סולת
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה גודל לארג'
למלית בשר:
- 400 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 כפות שמן
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
- 1/4 כוס צנוברים(קלויים מעט)
- 1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה לקובה בורגול:
- מתחילים בהכנת המלית כדי לתת לה זמן להצטנן
הכנת המלית:
- מטגנים במחבת את הבצל עם השמן עד הזהבה קלה
- מוסיפים את הבשר ומאדים אותו ותוך כדי ערבוב מפוררים אותו ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו ואז מוסיפים לו את
- התבלינים והפטרוזיליה וממשיכים לערבב ולאדות את הבשר עוד כ-5 דקות כשמסיימים מוסיפים את הצנוברים ומצננים
הכנת בצק הבורגול:
- מכסים את הבורגול במים ומשרים אותו כחצי שעה, מעבירים למסננת להגרת הנוזלים מספר דקות בנוסף סוחטים את הבורגול מנוזלים
- מעבירים את הבורגול לקערה ומוסיפים לו את שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
- (אם העיסה דביקה מידי מוסיפים מעט קמח...אני לא הוספתי )
- מניחים את העיסה בצד מכוסה כ-20 דקות
- (מניחים צלוחית עם מים ולפני כל הכנת קובה מרטיבים מעט את הידיים)
- לוקחים כמות אחידה בכל פעם מהעיסה
- ומשטחים לעיגול על כף היד וממלאים בכף ממלית הבשר
- סוגרים ומעצבים לקציצה עגולה או מאורכות לפי טעמכם
- מטגנים בשמן חם ועמוק עד הזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון