מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקובה בורגול

'קובה' המאכל האהוב והמסורתי והפעם מבצק בורגול, במילוי של תערובת בשר עסיסית, מעניקים לכם יחד תוספת מושלמת לכל ארוחת צהרים משובחת יותר

מתכון לקובה בורגול

מתכון לקובה בורגול / שחר שולמית

המצרכים לקובה בורגול:

מידות אוניברסליות

לבצק הבורגול:

  • 2 כוסות בורגול דק
  • 1/2 כוס סולת
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה גודל לארג'

למלית בשר:

  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 כפות שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
  • 1/4 כוס צנוברים(קלויים מעט)
  • 1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה לקובה בורגול:

  1. מתחילים בהכנת המלית כדי לתת לה זמן להצטנן

הכנת המלית:

  1. מטגנים במחבת את הבצל עם השמן עד הזהבה קלה
  2. מוסיפים את הבשר ומאדים אותו ותוך כדי ערבוב מפוררים אותו ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו ואז מוסיפים לו את
  3. התבלינים והפטרוזיליה וממשיכים לערבב ולאדות את הבשר עוד כ-5 דקות כשמסיימים מוסיפים את  הצנוברים ומצננים

הכנת בצק הבורגול:

  1. מכסים את הבורגול במים ומשרים אותו כחצי שעה, מעבירים למסננת להגרת הנוזלים מספר דקות בנוסף סוחטים את הבורגול מנוזלים
  2. מעבירים את הבורגול לקערה ומוסיפים לו את שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
  3. (אם העיסה דביקה מידי מוסיפים מעט קמח...אני לא הוספתי )
  4. מניחים את העיסה בצד מכוסה  כ-20 דקות
  5. (מניחים צלוחית עם מים ולפני כל הכנת קובה מרטיבים מעט את הידיים) 
  6. לוקחים כמות אחידה בכל פעם מהעיסה
  7. ומשטחים לעיגול על כף היד וממלאים בכף ממלית הבשר
  8. סוגרים ומעצבים לקציצה עגולה או מאורכות לפי טעמכם
  9. מטגנים בשמן חם ועמוק עד הזהבה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art