מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקציצות בשר משולבות באורז וירקות מגורדים

קציצות בשר הכי טעימות שיש, משולבות בירקות מגורדים, אורז, ירק קצוץ ותבלינים המעניקים טעם מיוחד, מצפים אותן בסולת וביצה ולאח"מ מטגנים אותן מה שיוצר ציפוי מיוחד לקציצה, הן מתבשלות בציר מרק עסיסי ומעניקות ארוחת צהריים מושלמת

מתכון לקציצות בשר משולבות באורז וירקות מגורדים

מתכון לקציצות בשר משולבות באורז וירקות מגורדים

המצרכים לקציצות בשר משולבות באורז וירקות מגורדים:

 לקציצות:

  • 1/2 קילו בשר טחון איכותי
  • 1 כוס אורז לא מבושל
  • 1 בצל גדול מגורד בפומפיה גסה
  • 1 תפוח אדמה מגורד בפומפיה גסה
  • 2 פרוסות לחם רטוב וסחוט
  • צרור פטרוזיליה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית מלח

לציפוי:

  • ביצה
  • סולת (נקיה, לאחר שבררתם)

לציר מרק:

  • מים שיכסו את הקציצות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • 1 כפית מרק עוף- לא חובה
  •  ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • מעט מלח 

אופן ההכנה לקציצות בשר משולבות באורז וירקות מגורדים:

  1. בקערה, מערבבים היטב את כל המצרכים של הקציצה לעיסה חלקה ואחידה
  2. יוצרים עיגולים בינונים (הם מכפילים את עצמם בבישול בגלל האורז )

לציפוי:

  1. טורפים את הביצה עם מעט מלח וטובלים את הקציצות,
  2. מצפים בסולת ומטגנים משני הצדדים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב

למרק:

  1. בסיר, מרתיחים מים ומתבלים
  2. מכניסים את הקציצות המטוגנות פנימה, לא להעמיס על הסיר כיוון שהקציצות תופחות
  3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כ-40 עד לצמצום הנוזלים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art