מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגיות תמרים מבצק שמרים פריך

עוגיות מושלמות וממכרות במיוחד, עוגיות תמרים, נשמרות מעולה במקפיא ומתאימות להגשה בכל עת וכקינוח לכל אורח מפתיע

מתכון לעוגיות תמרים מבצק שמרים פריך

מתכון לעוגיות תמרים מבצק שמרים פריך

המצרכים לעוגיות תמרים מבצק שמרים פריך:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 כף שמרים
  • מעט תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 2 מרגרינה
  • 1/2 כוס מים
  • 2 טיפות תמצית זהר (מומלץ)

למילוי:

  • ממרח תמרים
  • קינמון
  • אגוזים קצוצים

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן הכנה לעוגיות תמרים מבצק שמרים פריך:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק רך וחלק
  2. מכניסים את הבצק למשך חצי שעה למקרר
  3. מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים שווים ופותחים כל חלק לעלה דק
  4. מורחים בממרח תמרים, מפזרים מעט קינמון ואגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה
  5. חותכים לעוגיות ומסדרים בתבנית, כל עוגייה מברישים בביצה ומפזרים שומשום
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על- 180° ואופים עד להזהבה נאה.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: יפה זיגדון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art