עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
אבל כבד בעולם התורה והישיבות: הגאון רבי אברהם ארלנגר זצוק"ל
מגדולי מוסרי ומנחילי התורה בדורנו היה הגאון המופלא רבי אברהם ארלנגר זצ"ל, מראשי ישיבת 'קול תורה' ובעל ה'ברכת אברהם'. היום הסתלק לבית עולמו לאחר שנדבק בקורונה | מסכת חייו והרבצת התורה, מהולדתו בשווייץ, לימודו בבריסק ועד קול תורה, מיר וקמניץ
אבל כבד בעולם התורה והישיבות: מירושלים מגיעה הלילה (שני) הבשורה המעציבה על הסתלקותו של אחד מגדולי ראשי הישיבות ומרביצי התורה בדורנו, הגאון המובהק רבי אברהם ארלנגר זצ"ל, ראש ישיבה בישיבת 'קול תורה' בירושלים ובעל מחבר הספרים 'ברכת אברהם' על הש"ס, שהעמיד אלפי תלמידים והוא בן 90 בהסתלקותו.
כפי שדווח ב'בחדרי חרדים', מיד לאחר יום הכיפורים נדבק רבי אברהם בנגיף הקורונה, ביום ראשון ערב חג הסוכות מצבו הידרדר והוא אושפז בבית החולים 'שערי צדק', שם הורדם והונשם. בכל היכלי התורה נישאו תפילות נרגשות לשלומו, מכתב מיוחד כתב ראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין להתפלל עבורו. בשבת פרשת נח קרסו מערכות גופו והרופאים נאלצו לבצע בו החייאה, אך הלילה למגינת לב, השיב את נשמתו ליוצרה, יצויין כי הרב קיבל 2 חיסונים נגד הקורונה אך לא הספיק לקבל את החיסון השלישי.
מסע הלוויה הבוקר (שני) בשעה 11:30 מביתו ברחוב ישעיהו 19 בכיכר השבת בירושלים להר המנוחות שם ייטמן בחלקת הרבנים הישנה סמוך לציון מרן הרב מבריסק זצ"ל. מטעם בד"ץ העדה החרדית הוכרז ביטול מלאכה בשעת מסע הלוויה.
קיצור תולדות חייו ופעליו.
הגאון רבי אברהם ארלנגר זצ"ל נולד בשווייץ בו' בטבת תרצ"ב, לאביו הרב שמשון רפאל ארלנגר ז"ל, נכדו של הגאון רבי אברהם ארלנגר זצ"ל, שהיה מראשי הקהילה החרדית בשווייץ.
היה מראשוני התלמידים של הגאון רבי יוסף דב (ר' יושע בער) סולובייצ'יק זצ"ל, ראש ישיבת בריסק, ואף קיבל ודיבר בלימוד עם אביו מרן הגרי"ז מבריסק זצ"ל. ביישבת בריסק למד יחד עם רעיו הגרח"ש לייבוביץ זצ"ל והגרז"א זלזניק.
בהגיעו לפרקו, נישא לרעייתו הרבנית מרים, בתו של הגאון רבי חיים יוסף יעקובוביץ זצ"ל, שהיה ר"מ בישיבת פרנקפורט.
בשנת תשי"ד בגיל 20 עם עלותו לארץ הקודש מונה בעקבות חמיו לשמש כר"מ בישיבת 'קול תורה' בשכונת בית וגן בירושלים, שם העמיד במשך השנים אלפי תלמידים בתורה ויראת שמים.
תלמידי הישיבה מספרים כי בהגיעו לגיל שבעים החליט לפרוש מהישיבה על מנת ללמוד מסכתות שאינן נלמדות בסדר הישיבתי, אך המשיך במסירת ועדים פעם בכמה שבועות ושיחות, וכן במסירת חבורות בביתו לבחורים.
הגר"א זצ"ל אף היה מוסר בכל לילות שבת שיחות מוסר בישיבת קמניץ בירושלים. וכמו כן מסר שיחות בישיבת מיר בירושלים. את מקום תפילתו קבע ביישיבת בריסק.
פרק מרכזי בחייו הינו חיבור סדרת הספרים "ברכת אברהם" על מסכתות הש"ס, הספרים שהפכו לחלק מארון הספרים הישיבתי במשך עשרות שנים האחרונות קיבלו מעין מעמד של ספר קדום כאחד האחרונים, מידי תקופה היה מוציא רבי אברהם מהדורה חדשה של ספריו שהפכו לספרים נצרכים בישיבות בארץ ובעולם.
הרב ארלנגר הוא גם מחברם של ספרי מוסר דוגמת ספר 'מאור השער' על שערי תשובה לרבינו יונה, וספר 'מאור המסילה' על מסילת ישרים, וכן 'ברכת אברהם' מאמרים והדרכות שלושה חלקים.
בספריו היה חותם: "יו"ל על ידי בעזרת החונן לאדם דעת אברהם בלאאמו"ר שמשון רפאל זצללה"ה ארלנגר ר"מ בישיבת "קול תורה" ירושלים ת"ו".
רבי אברהם זצ"ל התהלך בצידי הדרכים, ברח מן הפרסום, ובז להצעות נוצצות להגדיל שמו. כנאמן לדרכיו רבותינו מבריסק התרחק כל ימיו מפוליטיקה ומהבחירות.
בשנת תשע"ח שיכל את כלתו מרת חיה רבקה ארלנגר ע"ה, אשת בנו הרב ישראל מאיר. בעשרה בטבת באותה השנה שיכל את בתו החשובה מרת דינה ברענדל פרג ע"ה, שנפטרה ל"ע מהמחלה הנוראה.
הותיר אחריו דור ישרים מבורך, בנים וחתנים, מרביצי תורה ויראה בעולם התורה. בניו: הרבנים הגאונים רבי יצחק זאב, ראש ישיבת 'מדרש יחיאל' ביתר עילית, רבי עקיבא - ראש כולל ללימוד תורת הסוד בירושלים, רבי חיים יוסף - ראש ישיבת משכן ישראל ורבי אליהו מראשי ישיבת נועם התלמוד.
חתניו: רבי שמעון פרג - משמש כר"מ בישיבת מיר, רבי רפאל שווב - ר"מ בישיבת דעת תורה, ורבי יעקב מרגלית מחבר הספרים שיעורי רבי דוד פוברסקי.
במעמד יציאת הנשמה השתתפו עשרות מצאצאיו שזעקו את פסוקי הייחוד בבכי קורע לב.
וכל בית ישראל יבכו את השריפה אשר שרף ה'.