מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לעוגת שכבות טעימה ומיוחדת
עוגה מיוחדת המורכבת משכבת בראוניז טחינה כשמעליה ריבה, שכבה של בצק פריך, מקצפת קוקוס אגוזים ושוקולד ומלמעלה עיטור של שוקולד וטחינה המעניק את הטעם והיופי לעוגה מושלמת וטעימה במיוחד
מתכון לעוגת שכבות טעימה ומיוחדת / מאת: שחר שולמית
המצרכים לעוגת שכבות טעימה ומיוחדת:
מידות אוניברסליות
לשכבת הבסיס הפריכה:
- 2.5 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 200 גרם חמאה מומסת (או מחמאה או 180 גרם שמן)
- 4 חלמונים
לשכבת האמצע:
- ריבה
לשכבה העליונה מקצפת קוקוס אגוזים ושוקולד:
- 4 חלבונים
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- קורט מלח
- 1 כוס קוקוס (100 גרם)
- 1 כוס אגוזי מלך טחונים (100 גרם)
- 1/4 כוס פיצפוצי שוקולד ( אופציונלי)
לשכבת הבראוניז:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 כוס חלב (או חלב קוקוס או חלב סויה)
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות קקאו
- 1 כוס קמח
- קורט מלח
- 1/4 כוס טחינה גולמית
לקישוט עליון (אופציונלי):
- 50 גרם שוקולד לבן חלבי (או פרווה)
- 50 גרם טחינה גולמית
- 50 גרם אבקת שקדים
אופן ההכנה לעוגת שכבות טעימה ומיוחדת:
- מכינים תחילה את העוגה העליונה בעלת 2 השכבות, שכבה פריכה שעליה מורחים ריבה ומעל יש מקצפת קוקוס אגוזים ושוקולד.
- מקפיאים אותה כדי להרים אותה בשלמותה ולהניח אותה על גבי השכבה התחתונה שכבת הבראוניז.
- מחממים תנור ל 170 מעלות ומכינים רינג משומן גודל 24 סנטימטר סגור בצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף
הכנת השכבה הפריכה עם הריבה ומקצפת הקוקוס האגוזים והשוקולד:
- בקערה מערבבים קמח עם אבקת אפייה וסוכר. מוסיפים חלמונים וחמאה מומסת ומערבבים ידנית לתערובת אחידה
- בעזרת הידיים משטחים את הבצק באופן אחיד בתבנית ומפלסים אותו
- מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה עד להזהבה קלה
- בזמן שהבצק נאפה בתנור מכינים את שכבת המקצפת
- מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלבונים עם הסוכר והמלח לקצף מבריק ויציב
- מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים פנימה בעזרת מרית ובתנועות קיפול את הקוקוס והאגוזים ופצפוצי השוקולד
- מוציאים את שכבת הבסיס מהתנור ומורחים עליה שכבת ריבה ומעל מורחים בשכבה אחידה את קצף החלבונים
- מכניסים לתנור ואופים עוד כ 25-30 דקות עד שהמרנג מקבל גוון שחום בהיר מאוד
- מצננים ומשחררים את העוגה מהרינג בעזרת סכין חדה ומקפיאים לפני חילוץ.
- מחממים תנור ל170 מעלות ומכינים רינג משומן גודל 24 סנטימטר סגור בצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף
הכנת הבראוניז:
- בקערה מניחים שמן ושוקולד וממיסים אותם במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ומערבבים בין לבין (נזהרים לא לשרוף את השוקולד)
- כאשר השוקולד נמס והתאחד עם השמן מוסיפים את החלב את הסוכר והטחינה ומערבבים במטרפה
- לאחר מכן מוסיפים את הקמח הקקאו והמלח וטורפים רק עד איחוד ותו לא
- מוזגים את בלילת הבראוניז לרינג ואופים כ25 דקות או עד הזהבה
- מיד כשמוציאים את עוגת הבראוניז מהתנור מורחים עליה ריבת תות ומניחים עליה את העוגה שהקפאנו
- למראה מושלם חותכים מסביב 1 סנטימטר כדי לגלות את השכבות היפות
הכנת הקישוט העליון:
- ממיסים את השוקולד עם הטחינה יחד בקערה קטנה במיקרוגל בפולסים של 20 שניות וערבוב בין לבין
- כשהמסה אחידה מוסיפים לה את אבקת השקדים ומערבבים
- יוצקים את זה לתבנית היעודית ומקפיאים לפני חילוץ
- מניחים את זה מעל העוגה ומקשטים לפי טעמכם
בהצלחה רבה ובתאבון