מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפטיפור שכבות חמאת בוטנים ושוקולד על עוגייה פריכה

פטיפור יוקרתי ומרשים שיעניק שלמות לארוחה חגיגית ומיוחדת יותר, שילוב של עוגייה פריכה ומעליה שכבות של שוקולד וחמאת בוטנים שיוצרים מראה וטעם יוקרתי

מתכון לפטיפור שכבות חמאת בוטנים ושוקולד על עוגייה פריכה

מתכון לפטיפור שכבות חמאת בוטנים ושוקולד על עוגייה פריכה / מאת: שחר שולמית

המצרכים לפטיפור שכבות חמאת בוטנים ושוקולד על עוגייה פריכה:

מידות אוניברסליות

לעוגיות הבסיס:

  • 85 גרם שמן קוקוס נוזלי
  • 140 גרם סוכר
  • 1 ביצה גודל L
  • 50 גרם שיבולת שועל טחונה דק
  • 25 גרם אבקת קקאו
  • 1 גרם סודה לשתייה
  • 1 גרם מלח
  • 90 גרם שיבולת שועל (אינסטנט)
  • 110 גרם שוקולד מריר מגורר

לשכבה החומה:

  • 100 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
  • 120 גרם דבש
  • 300 גרם חמאת בוטנים
  • 30 גרם קקאו
  • 100 גרם בוטנים מטוגנים ללא קליפה
  • 200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 100 גרם קוקוס

לשכבה הבהירה:

  • 100 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
  • 120 גרם דבש
  • 300 גרם חמאת בוטנים
  • 100 גרם בוטנים מטוגנים ללא קליפה
  • 200 גרם ביסקוויטים בטעם וניל
  • 120 גרם קוקוס

אופן ההכנה לפטיפור שכבות חמאת בוטנים ושוקולד על עוגייה פריכה:

הכנת עוגיות הבסיס:

  1. שמים את שמן הקוקוס והסוכר בקערת המיקסר עם וו גיטרה ומקציפים כ-2 דקות
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת קרמית ומנמיכים את מהירות המיקסר למינימום
  3. בקערה נפרדת מערבבים את שאר המצרכים היבשים ומוסיפים אותם אל המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה ולבסוף
  4. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים עד לאיחוד
  5. משמנים את תבניות הסיליקון וממלאים אותן במסה ומשטחים היטב בתבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ15 דקות
  6. מצננים לפני חילוץ
  7. בינתיים מכינים את הפטיפור (2 השכבות העליונות שמעל העוגיה)

הכנת השכבה החומה:

  1. במג'ימיקס טוחנים את הביסקוויטים כ80% ומוסיפים להם את הבוטנים וטוחנים אותם יחד לפרורים דקים.
  2. במקביל שמים בקערה גדולה את החמאה עם הדבש, חמאת הבוטנים והקקאו וממיסים אותם במיקרו בפולסים עד לאיחוד, מוסיפים לקערה את הביסקוויטים הטחונים עם הבוטנים והקוקוס ומאחדים מסה.
  3. ממלאים מידה של כף מהמסה ודוחסים אותה בסבלנות בכל שקע בתבניות ומשטחים (רצוי להקפיא לפני שמניחים מעליה את השכבה השניה)

הכנת שכבה בהירה:

  1. במג'ימיקס טוחנים את הביסקוויטים כ80% ומוסיפים להם את הבוטנים וטוחנים אותם יחד לפרורים דקים.
  2. במקביל שמים בקערה גדולה את החמאה עם הדבש וחמאת הבוטנים וממיסים אותם במיקרו בפולסים עד לאיחוד, מוסיפים לקערה את הביסקוויטים הטחונים עם הבוטנים והקוקוס ומאחדים מסה.
  3. משטחים את המסה על גבי השכבה החומה ומקפיאים
  4. אם מעונינים בקישוט הכדורון הקטן שמונח מעל ממלאים  במסה הבהירה תבניות סיליקון דגם כדורים קטנים ומקפיאים
  5. לאחר שחילצנו את הפטיפור מהתבניות לאחר ההקפאה מניחים מעליו את הכדורון ומקשטים לפי טעמכם...מצמידים את עוגיות הבסיס לפטיפור עם מעט גנאש או ממרח מתוק כלשהו

הערה: יוצאת כמות גדולה של פטיפורים לכן אני הכנתי כמות של 40 פטיפורים (וממה שנותר הכנתי עוגה קטנה... משאריות הבצק שוטחים בתבנית מרובעת קטנה ואופים ומעל הבצק האפוי משטחים את שאריות השכבה הבהירה ומעליה משטחים את שאריות השכבה החומה וחותכים לחיתוכיות לאחר יום לפחות שהבסיס יתרכך... )

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art