מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לעוגת תפוחים רכה וטעימה בטירוף
מתכון נהדר לעוגת תפוחים בשכבות של בלילת עוגה בחושה עם קוביות תפוחים המעניקות טעם משובח יותר וטעים במיוחד
מתכון לעוגת תפוחים רכה וטעימה בטירוף / מאת: בלוגרית, אירית אביבי
המצרכים לעוגת תפוחים רכה וטעימה בטירוף:
לשכבת התפוחים:
- 50 גרם חמאה
- 5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 4 כפות סוכר חום כהה
- 1 כף קינמון
- 1 כף ברנדי
- מעט אגוזים קצוצים גס
לבלילת העוגה:
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
- 3 ביצים L
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כפית הל
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/3 כוס שמנת חמוצה
- 1.5 כוסות קמח תופח
- גרידת לימון מחצי לימון
אופן ההכנה לעוגת תפוחים רכה וטעימה בטירוף:
הכנת שכבת התפוחים:
- בסיר קטן על האש ממיסים את החמאה
- מוסיפים את התפוחים ולאח"מ את יתר המצרכים לשכבת התפוחים מלבד האגוזים הקצוצים
- מערבבים קלות ומבשלים עד לריכוך.
- מוציאים מהאש ומסננים מנוזלים. את הנוזלים שומרים לזילוף מעל העוגה.
- מניחים בצד להצננות. ומוסיפים את האגוזים הגרוסים.
הכנת העוגה:
- במיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה, הסוכר, הסוכר וניל וקורט מלח ומערבלים מספר דקות עד לקבלת קרם אחיד
- מוסיפים ביצה אחר ביצה וממתינים עד שכול ביצה נטמעת היטב
- מוסיפים את השמנת המתוקה, השמנת החמוצה, ההל, הג'ינג'ר, הקינמון וגרדת הלימון ומערבלים היטב כדקה
- מוסיפים את הקמח ואבקת סודה לשתייה ומערבלים עד לאיחוד
- בעזרת מרית, מערבבים באיטיות בתנועות קיפול מעט מלמטה שלא יישארו עקבות קמח
- שופכים מהבלילה לתבנית אינגלייש ומעל הבלילה שופכים שכבה מתערובת התפוחים.
- מעל תערובת התפוחים שופכים שוב מהבלילה ומשטחים היטב.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, למשך 50 דקות עד להשחמה נאה. בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה.
- מוציאים מהתנור ומברישים את העוגה בנושלים שנותרו מתערובת התפוחים.
בהצלחה רבה ובתאבון