מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לשיפטה – קציצות בשר עם בורגול ובצל במרק עסיסי
קציצות בשר בשילוב בורגול, בצל ומגוון תבלינים, מתבשלות במרק ירקות עסיסי, קציצות המגיעות מהמטבח הכורדי ונקראות גם שיפטה, מתאימות כמנה עיקרית מוצלחת וטעימה
מתכון לשיפטה – קציצות בשר עם בורגול ובצל במרק עסיסי
המצרכים לשיפטה – קציצות בשר עם בורגול ובצל במרק עסיסי:
כוס מדידה חד פעמית חמה
לקציצות:
- 800 גרם בשר טחון
- 2 כוסות בורגול דק מבורר שטוף וסחוט (לא מושרה)
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק וסחוטים
- 1 כף תבלין בהרט
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- מלח
למרק:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 קופסת חומוס גרגירים
- 4 כפות שמן
- 8 כוסות מים
- 4 גבעולי כרפס כולל העלים (אפשר גם כוסברה קצוצה)
- 1 כפית כורכום
- פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק עוף
- מלח
אופן ההכנה לשיפטה – קציצות בשר עם בורגול ובצל במרק עסיסי:
הכנת הקציצות:
- במעבד מזון מכניסים את כל המצרכים וטוחנים היטב לעיסה איחדה.
הכנת המרק:
- מחממים סיר עם השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את הכורכום ומערבבים מעט
- מוסיפים את החומוס, המים והירק ומתבלים, מערבבים ומבשלים במשך 15 דקות עד לרתיחה.
- מכדררים כדורים מתערובת הבשר ומוסיפים למרק, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש נמוכה במשך כ 30 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון