מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת טחינה סילאן ואגוזים עם גלייז לימוני

עוגה מעניינת וקלה להכנה, שילוב של סילאן ואגוזים יחד עם טחינה ומגוון מצרכי הבית בציפוי גלייז לימוני ומשובח יוצרים עוגה טעימה במיוחד

מתכון לעוגת טחינה סילאן ואגוזים עם גלייז לימוני

מתכון לעוגת טחינה סילאן ואגוזים עם גלייז לימוני / מאת: שחר שולמית

המצרכים לעוגת טחינה סילאן ואגוזים עם גלייז לימוני:

מידות אוניברסליות

לעוגה:

  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים

לגלייז טחינה לימוני:

  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה לעוגת טחינה סילאן ואגוזים עם גלייז לימוני:

  1. מחממים תנור ל160 מעלות

הכנת העוגה:

  1. בקערה טורפים במטרה ידנית את הביצים עם הסוכרים כ2 דקות ומוסיפים בהדרגה שמן. מיץ תפוזים. סילאן וטחינה וטורפים עוד כ2 דקות
  2. מוסיפים אבקת אפייה. קמח והאגוזים הגרוסים
  3. וטורפים עד לאיחוד המסה
  4. משמנים ומקמחים תבנית סיליקון בגודל בינוני או 2 תבניות סיליקון קטנות ( אם אין תבניות סיליקון... מרפדים בנייר אפיה תבנית בינונית חד פעמית או 2 תבניות מאורכות חד פעמיות)
  5. אופים כ50 דקות או עד שהעוגה תפוחה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  6. מומלץ להקפיא לפני חילוץ

הכנת גלייז טחינה לימוני:

  1. מערבבים את כל המצרכים ויוצקים על העוגות ומקשטים לפי טעמכם

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art