מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 12°c
בני ברק 26°c
אשדוד 16°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 12°c
בני ברק 26°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לאורז לימוני בירק קצוץ ומגוון תבלינים

אורז ריחני ומלא עניין, מתכון משולב בלימון, ירק קצוץ ומגוון תבלינים המעניקים טעם משובח לאורז מעניין ומוצלח יותר

מתכון לאורז לימוני בירק קצוץ ומגוון תבלינים

מתכון לאורז לימוני בירק קצוץ ומגוון תבלינים / מאת: שחר שולמית

המצרכים לאורז לימוני בירק קצוץ ומגוון תבלינים:

מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה

  • 2 כוסות שעועית עיניים יבשה
  • 2 כפיות מלח (1 כפית לתיבול האורז ו1 כפית לתיבול השעועית)
  • 4 בצלים גדולים
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 כוסות אורז
  • 3 חבילות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כורכום
  • 1.5 כוסות מיץ לימון איכותי
  • 5 כוסות מים

אופן ההכנה לאורז לימוני בירק קצוץ ומגוון תבלינים:

  1. יום קודם משרים את השעועית ולמחרת מבשלים אותה כרבע שעה עם מים ו1 כפית מלח ומסננים היטב.
  2. חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים אותו עם השמן עד להזהבה
  3. מוסיפים לסיר את יתר המצרכים ומערבבים
  4. מכסים את הסיר ומבשלים את התבשיל על להבה נמוכה כשעה עד לספיחת כל הנוזלים באורז ומערבבים מידי פעם.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art