מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למעקודה בשרית - פשטידת ביצים עם תפוחי אדמה ועוף

פשטידה מיוחדת המתאימה במיוחד לסעודה מפסקת לפני יום כיפור, שילוב של ביצים עם עוף ותפוחי אדמה שהתבשלו ברוטב של מרק הקוסקוס ומעניקים טעם נפלא לפשטידה מלאת עניין

מתכון למעקודה בשרית - פשטידת ביצים עם תפוחי אדמה ועוף

מתכון למעקודה בשרית - פשטידת ביצים עם תפוחי אדמה ועוף

המצרכים למעקודה בשרית - פשטידת ביצים עם תפוחי אדמה ועוף:

  • 10 ביצים  L
  • 1 אבקת אפיה
  • ½ כף אבקת מרק
  • מעט פלפל שחור
  • מעט מלח
  • 1 תפוח אדמה גדול (שהתבשל בתוך הטבאחה)
  • 3 שוקיים עוף (שהתבשלו בתוך הטבאחה)
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כוס רוטב של טבאחה מוכנה (מרק קוסקוס עם עוף)

אופן ההכנה למעקודה בשרית - פשטידת ביצים עם תפוחי אדמה ועוף:

  1. טורפים את הביצים עם האבקות האפייה, אבקת המרק עוף, המלח והפלפל השחור
  2. מוציאים מהטבאחה (הרוטב של הקוסקוס) את העוף ותפוחי האדמה.
  3. מפוררים את העוף וחותכים גס את תפוחי האדמה
  4. מוסיפים כוס של רוטב מתבשיל הטבאחה לעוף המפורר ותפוחי האדמה ומוסיפים גם את תערובת הביצים, מערבבים היטב עד לאיחוד
  5. מחממים סיר בקוטר 20 (רצוי טאפלון) עם מעט שמן של הטבאחה
  6. ושופכים לתוכו את תערובת הביצים עם תפוחי האדמה והעוף. מבשלים כ-2 דקות על אש גבוהה
  7. מכסים את הסיר ומעבירים ללהבה בנונית - אש נמוכה, מבשלים כ-20 דקות נוספות
  8. מחממים תנור על 180° ומכניסים את הסיר עם הפשטידה לאפייה עד להזהבה

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art