מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לפטיפור ביסקוויט פטל
פטיפור יוקרתי ומרשים המתאים לכל אירוע מיוחד, חגים או שבתות, שכבת בצק פריך קוקוס הנחה על בסיס קקאו מיוחד עם גנאש ועיטורים אהובים
מתכון לפטיפור ביסקוויט פטל / מאת: שחר שולמית
המצרכים לפטיפור ביסקוויט פטל: (38 יחידות)
לחטיף הביסקוויטים:
- 250 גרם ביסקוויטים בטעם פטל
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם קוקוס
- 100 גרם אבקת שקדים
לבצק פריך קוקוס:
- 185 גרם קמח
- 20 גרם קקאו
- 120 גרם קוביות חמאה קרה
- 50 גרם אבקת סוכר
- 20 מ"ל מים קרים
אופן ההכנה לפטיפור ביסקוויט פטל:
הכנת חטיף הביסקוויטים:
- טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים לאבקה
- מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים עד לאיחוד
- ממלאים את תבניות הסיליקון הייעודית במסה ומקפיאים לפני חילוץ
הכנת בצק פריך קוקוס:
- במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל המצרכים מלבד המים עד למראה פירורי
- מוסיפים את המים ומעבדים עד לאיחוד בסיסי ותו לא
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של 1/2 סנטימטר ומקפיאים שעה
- קורצים בקורצן את הצורה המומלצת ומניחים אותה על גבי סילפן או נייר אפיה ומקפיאים שוב לשעה
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ15 דקות עד הזהבה ומצננים לפני חילוץ
הרכבה:
- ממלאים את השקע בממרח מיליק תות שמדולל במעט חלב
- מצמידים את הבסיס הפריך לחטיף הביסקוויטים במעט גנאש ומקשטים לפי הטעם
בהצלחה רבה ובתאבון