מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבולו - לחם מתוק עם צימוקים וזרעי שומר

'הבולו' הוא לחם מסורתי מהמטבח התוניסאי והטריפוליטאי. ישנו הבדל בטעם ואף בצורה בין העדות מתכון זה הוא של הטריפוליטאים ונוהגים לאוכל אותו בצאת הצום. הוא רך ומתוק והכי מתאים בהגשה לצד כוס תה

מתכון לבולו -  לחם מתוק עם צימוקים וזרעי שומר

מתכון לבולו -  לחם מתוק עם צימוקים וזרעי שומר

המצרכים לבולו -  לחם מתוק עם צימוקים וזרעי שומר:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 1 ק"ג קמח
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 2 ביצים M
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ¼ 2 כוסות מים
  • ½ כוס שמן
  • ½ 1 כוס צימוקים בהירים
  • 1 כף זרעי שומר
  • ½ 1 כפות קצח

להברשה:

  • ביצה
  • שומשום

אופן ההכנה לבולו -  לחם מתוק עם צימוקים וזרעי שומר:

  1. לקערה מכניסים את השמרים, הסוכר וכוס מהמים ומערבבים היטב
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים מלבד השמן
  3. כשהבצק מתאחד מוסיפים את השמן ומניחים להתפחה במשך כשעה עד להכפלת הנפח
  4. לאחר התפחה מורידים אויר, מפזרים קמח על משטח העבודה ויוצרים נקניקים גדולים או קטנים
  5. מתפיחים כ-15 דקות וחורצים חריצים עם סכין באלכסון לאורך הלחמניות
  6. מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח
  7. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על °180 מעלות למשך כ-25 דקות עד להזהבה.
  8. מוציאים מהתנור ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art