מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לסלק אדום במילוי אורז עם בשר וירק קצוץ
מנה יוקרתית ומרשימה המתאימה במיוחד לחגים מיוחדים, סלק אדום במילוי של אורז, בשר ועשבי תיבול מעניקים טעם נפלא למנה משובחת וחגיגית
מתכון לסלק אדום במילוי אורז עם בשר וירק קצוץ
המצרכים לסלק אדום במילוי אורז עם בשר וירק קצוץ:
- 10-12 סלק בנוני
- מים
- 1/4 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- מיץ מלימון 1
- 3 כפות סוכר
- חצי מכמות שאריות הסלק שמרוקנים
למילוי:
- 1 כוס אורז
- 1/2 קילו חזה עוף טחון/ בשר טחון
- צנוברים
- 4-5 שיני שום
- פטרוזיליה קצוצה דק
- נענע קצוצה דק
- כרפס קצוצה דק
- שמיר קצוצה דק
- כוסברה קצוצה דק
- 1 בצל קצוץ דק
- יתרת הסלק שרוקנו
- פלפל שחור
- מלח
אופן ההכנה לסלק אדום במילוי אורז עם בשר וירק קצוץ:
- מבשלים בסיר לחץ את הסלק במשך חצי שעה.
- מקררים את הסלק היטב ומרוקנים את פנים הסלק בכדי שיהיה ניתן למלא אותו במלית האורז והבשר.
- את פנים הסלק שהוצאנו מניחים בצד ומשתמשים בהמשך.
- בסיר רחב מרתיחים מים עם 1/4 כוס שמן, כפית מלח, מיץ מלימון 1, 3 כפות סוכר וחצי מכמות שאריות הסלק שרוקנו והנחנו בצד.
הכנת המילוי:
- בקערה מכניסים את האורז והבשר הטחון יחד עם יתרת המרכיבים למילוי ומערבבים היטב לאיחוד.
- ממלאים את הסלק ומכניסים אותם זה לצד זה לתוך הסיר עם הרוטב המוכן.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך כחצי שעה ומורידים מהאש.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון