מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדלורית בסילאן וירק

סימן לראש השנה או תוספת שמחממת את הלב, פרוסות דלורית המתבשלות ברוטב סילאן עם פלפל ארבע העונות, פפריקה ופטרוזיליה קצוצה, מנה משובחת וטעימה במיוחד

מתכון לדלורית בסילאן וירק

מתכון לדלורית בסילאן וירק / מאת: שחר שולמית

המצרכים לדלורית בסילאן וירק:

מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה חמה

  • דלורית בינונית
  • כוס מים
  • 4 כפות שמן
  • 4 כפות סילאן
  • 1/2 כפית פלפל ארבע העונות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
  • חופן פטרוזיליה

אופן ההכנה לדלורית בסילאן וירק:

  1. מקלפים ופורסים את הדלורית לפרוסות ומניחים אותן בסיר
  2. מוסיפים לסיר את המים ומפזרים מעל את התבלינים מלבד הפטרוזליה
  3. מרתיחים את התבשיל ומנמיכים למינימום ומבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך הדלורית (הדלורית מפרישה מעט נוזלים)
  4. בין לבין לוקחים בכף מהרוטב ויוצקים על גבי הדלורית
  5. מפזרים מעל את הפטרוזליה ומבשלים עוד מספר דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art