מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לסופריטו בשר
מנה מכובדת ומשובחת, מתאימה במיוחד לחגים, 'סופריטו בשר' - מנת קוביות בשר רכות המתבשלות עם תפוחי אדמה מטוגנים ובצל ויוצרים יחד מנת יוקרה מושקעת ומלאת טעמים
מתכון לסופריטו בשר
המצרכים לסופריטו בשר:
- 2 קילו בשר כתף חתוך לקוביות גדולות
- 3 גבעולי כרפס עם העלים
- 1 ראש שיני שום
- 8 תפוחי אדמה פרוסים לרבעים
- 2 כפות פפריקה
- ½ כפית כורכום
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כמון
- ½ כוס שמן
- מלח
- מים
- 2 בצלים קצוצים מטוגנים
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה לסופריטו בשר:
- מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים את הבשר מכל הצדדים
- מוסיפים את הפפריקה המתוקה, השום והכרפס ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר
- מתבלים ומבשלים על אש גבוהה במשך כשעה וחצי
- מוסיפים מים במידת הצורך
- במחבת נפרדת מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עמוק מוציאים על נייר סופג ומוסיפים אותם לסיר מעל הבשר
- במחבת נפרדת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד להשחמה ומוסיפים גם אותו לסיר הבשר ותפוחי האדמה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך כעשר דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון