מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבורקס במילוי בשר ברוטב פטריות

בורקס ביתי במילוי בשר משובח המוגש עם רוטב פטריות משגע, מעניקים יחד מנת פתיחה חגיגית ומוצלחת 

מתכון לבורקס במילוי בשר ברוטב פטריות

מתכון לבורקס במילוי בשר ברוטב פטריות

המצרכים לבורקס במילוי בשר ברוטב פטריות:

  • 1 חבילת בצק עלים מוכן (קנוי)

למילוי:

  • 1.2 ק"ג בשר טחון
  • 3 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 כוס צנוברים
  • אגוז מוסקט/ בהרט/ראס אל חנות
  • פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן

לרוטב פטריות:

  • 2 כוסות מים
  • 1 בצל קטן קצוץ (לא חייב)
  • 1 קופסא פטריות חתוכות
  • 1 קופסא פטריות שלמות
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • כפית מרק עוף
  • פלפל שחור
  • כמון
  • כורכום
  • מלח
  • שמן
  • 1 כף קמח + 1/2 כוס מים

אופן ההכנה לבורקס במילוי בשר ברוטב פטריות:

  1. מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומתבלים.
  2. מבשלים במשך כעשר דקות.
  3. פותחים את בצק העלים ומרדדים מעט במערוך מחלקים ל-3 חלקים וממלאים כל חלק בבשר
  4. סוגרים היטב משני הצדדים כך שתקבלו בורקס מלבני ארוך.
  5. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  6. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כחצי שעה.

הכנת רוטב פטריות:

  1. בסיר מכניסים 2 כוסות מים, בצל קטן קצוץ, 1 קופסא פיטריות חתוכות, 1 קופסא פטריות שלמות, 1 כף אבקת מרק פטריות, כפית מרק עוף, פלפל שחור, כמון, כורכום, מלח ושמן מערבבים היטב ומביאים לרתיחה במשך כרבע שעה
  2. בכוס מכניסים את הקמח עם ה1/2 כוס מים ומערבבים היטב.
  3. לאח"מ מוסיפים את תערובת הקמח והמים לסיר עם הפטריות ויתר המרכיבים
  4. מערבבים היטב ומבשלים במשך 5 דקות נוספות עד לסמיכות.
  5. בהגשה מזלפים את רוטב הפטריות בנדיבות מעל הבורקס ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art