מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפטיפור פרליני בהפוכה במלית בריאות ובעיטור חלבת שוקולד שקדים

קינוח יוקרתי לאנשים שאוהבים להשקיע, בסיס שוקולדי במלית בריאות משגעת וטעימה בעיטור של חלבה שוקולד ושקדים, יוצרים פטיפור מרשים ומיוחד

מתכון לפטיפור פרליני בהפוכה במלית בריאות ובעיטור חלבת שוקולד שקדים

מתכון לפטיפור פרליני בהפוכה במלית בריאות ובעיטור חלבת שוקולד שקדים / מאת: שחר שולמית

המצרכים לפטיפור פרליני בהפוכה במלית בריאות ובעיטור חלבת שוקולד שקדים:

מי שחושש מטימפרור יכול במקום להכין בסיס שוקולדי מטומפרר לקנות בסיסים שוקולדים מוכנים מחנויות שמתמחות במוצרי אפיה או לקנות טארטלטים קטנים מוכנים ולדלג על שלב הטימפרור

ראשית מטמפררים את השוקולד ומכינים בית משוקולד לפטיפור.

לטימפרור:

  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

למלית הבריאות:

  • 125 גרם תמר מג'הול מגולען
  • 25 גרם שבולת שועל אינסטנט (1/4 כוס)
  • 50 גרם טחינה גולמית
  • קורט מלח
  • 50 גרם אגוזים טחונים (1/2 כוס)

לעיטור חלבת שוקולד שקדים:

  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם טחינה גולמית
  • 50 גרם אבקת שקדים

אופן ההכנה לפטיפור פרליני בהפוכה במלית בריאות ובעיטור חלבת שוקולד שקדים:

הכנת הטימפרור:

  1. שמחה לשתף אתכם בשיטת טימפרור קלה שמתאימה לכמויות קטנות של שוקולד
  2. במיקרוגל ממיסים את השוקולד על המעלות הכי גבוהות למשך דקה בכל סבב ומערבבים עם מרית כל פעם למרות שהשוקולד נשאר שלם ולא נראה שהוא התרכך
  3. ממשיכים להמיס אותו ולערבב עד למצב של 80% המסה ועוצרים
  4. את 20% השוקולד שלא נמס ממיסים על ידי ערבוב מתמיד עם מרית עד להמסה מלאה
  5. (עושים טסט...לוקחים חתיכת נייר אפיה קטנה ומורחים עליה מעט מהשוקולד שבקערה במידה והשוקולד התמצק לאחר כ2 עד 3 דקות והוא שביר הטימפרור הצליח)
  6. בנתיים מכינים על השיש נייר אפיה כדי להוריד עליו את עודפי השוקולד
  7. מכינים תבנית פוליקרבונט שמיועדת לפרלינים כשהיא נקיה משומן או לכלוך
  8. ברגע שהשוקולד טומפרר כהלכה אנחנו ממלאים את כל הכמות שיש לנו בקערת השוקולד לתוך השקעים שבתבנית הפוליקרבונט ועם מרית מניעים את השוקולד שיגיע לכל השקעים שבתבנית וחובטים את התבנית על גבי השיש כדי להוציא בועות אויר
  9. הופכים את התבנית מעל גבי נייר האפיה שהנחנו על גבי השיש וחובטים בשולי התבנית ההפוכה מכל הצדדים כדי שהשוקולד המיותר יצא מתוך כל השקעים שבתבנית ועם פלטה ארוכה מסירים את עודפי השוקולד מהחלק העליון של התבנית או עם קלף מנרוסטה ובכך מפלסים את הפרלינים שיצאו חלקים ויפים בשוליים שלהם
  10. מניחים את התבנית ליבוש בטמפרטורת החדר ואפשר להניח אותה גם מספר דקות במקרר

הכנת מלית בריאות:

  1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים את כל המצרכים ומעבדים למסה פירורית
  2. הופכים את התבנית של השוקולד ומטיחים אותה על גבי השיש כדי שהכונכיית של הפרלינים ישתחררו מתוכה (אם חלק מהכונכיות לא השתחררו משהו בטימפרור לא הצליח)
  3. מחזירים חזרה לתבנית את הכונכיות וממלאים בתוכן את מלית הבריאות ומפלסים את המסה
  4. (את השאריות מפזרים מעל הפטיפור בשקע של חלבת השוקולד שקדים )

הכנת עיטור חלבת שוקולד שקדים:

  1. בבן מרי ממיסים יחד את השוקולד עם הטחינה עד להמסה מלאה
  2. מוסיפים את אבקת השקדים ומערבבים היטב
  3. יוצקים מידה של 1/2 כף מדידה מהמסה לכל שקע בתבנית הסיליקון ומטיחים את התבנית עם המשטח שהיא מונחת עליו על גבי השיש כדי לפלס את המסה ומקפיאים לפני חילוץ
  4. מניחים את חלבת השוקולד שקדים על גבי מלית הבריאות וממלאים את השקע בשאריות של מלית הבריאות 

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art