מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 26°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 26°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למפרום – פרוסות תפוחי אדמה במלית בשר

המאכל הטריפוליטאי האהוב, 'מפרו' פרוסות תפוחי אדמה ממולאות בתערובת בשר מושלמת מצופות בפירורי לחם ומטוגנו, מתבשלות לאחר הטיגון ברוטב עגבניות משגע שמשאיר טעם של עוד

מתכון למפרום – פרוסות תפוחי אדמה במלית בשר

מתכון למפרום – פרוסות תפוחי אדמה במלית בשר

המצרכים למפרום – פרוסות תפוחי אדמה במלית בשר:

  • תפוחי אדמה / חצילים / בטטה פרוסים לסנדוויצ'ים

למילוי בשר :

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 5 שיני שום
  • 1 חבילה פטרוזליה קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • פפריקה חריפה
  • פפריקה מתוקה
  • תבלין למפרום
  • מלח
  • כורכום
  • ביצה

לטבילה לפני הטיגון:

  • ביצים
  • מעט מים
  • מלח
  • 1/2 כף רסק עגבניות
  • פירורי לחם / קמח / קמח מצה

לרוטב:

  • 1 בצל פרוס / תפוחי אדמה פרוסים.
  • 1 כף גדושה רסק
  • תבלין למפרום
  • מלח
  • אבקת מרק עוף
  • פפריקה חריפה
  • פפריקה מתוקה
  • 6 שיני שום
  • מים
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה למפרום – פרוסות תפוחי אדמה במלית בשר:

  1. בקערה מערבבים היטב את מרכיבי מלית הבשר עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. ממלאים כל סנדוויץ' של תפוחי אדמה / חצילים / בטטה בתערובת הבשר
  3. בקערה מערבבים את הביצים עם מעט מים, מלח וחצי כף רסק
  4. טובלים כל סנדוויץ' של תפוח אדמה ממולא בתערובת הביצים ואחר כך טובלים בפירורי לחם/ קמח/ קמח מצה
  5. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים בשמן עמוק משני צדדים עד להשחמה נאה.
  6. בסיר רחב מניחים פרוסות בצל / תפוחי אדמה מוסיפים כף גדושה רסק, תבלין למפרום, מלח , אבקת מרק עוף, פפריקה חריפה ומתוקה,  6 שיני שום ומערבבים.
  7. מניחים מעל את התפוחי האדמה הממולאים ומכסים במים
  8. מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים על אש גבוהה במשך כחצי שעה, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה נוספת עד לצמצום הנוזלים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art