עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
תקנות הקורונה לא ייאכפו בבתי הכנסת בתקופת החגים
תקנות הקורונה לא ייאכפו בבתי כנסת בתקופת החגים, לא בתפילות בראש השנה ולא ביום כיפור. הסיבה: כדי למנוע מחיכוך ותקריות אלימות בין השוטרים למתפללים החרדים. ההחלטה כוללת גם את חצרות החסידים השונות בבני ברק וירושלים
המשטרה לא תבצע אכיפה של תקנות הקורונה בבתי הכנסת, בישיבות ובמרכזי תפילה במהלך התפילות בחגים, לא בראש השנה ולא ביום כיפור, וזאת מפאת הרגישות ובכוונה להימנע מתקריות מביכות.
משמעות ההחלטה היא כי המשטרה לא מתכוונת להתעמת עם המגזר החרדי - ליטאי ולא עם החסידויות והחצרות השונות בירושלים, בבני ברק ובערים נוספות עם ריכוז גבוה של אוכלוסייה חרדית, וזאת לנוכח מפגשים קשים הזכורים מהתקופה המקבילה אשתקד, כך מפרסם הבוקר אלון חכמון ב'מעריב'.
לאחר שהממשלה החליטה על תקנות התו הירוק, מיהרה המשטרה לתגבר את האכיפה במופעי תרבות ובמגרשי הכדורגל, כך שההחלטה שלא לבצע אכיפה נגד מגזר מסוים עשויה ליצור מצב של חוסר שוויון. על אף נתוני התחלואה הגבוהים, במשטרה מסתמכים על הפגישות שקיים המפכ"ל קובי שבתאי עם מנהיגי הציבור החרדי לפני כשבוע וחצי, שבמהלכן ביקש את שיתוף הפעולה שלהם בכך שיקראו לציבור להימנע מתפילות המוניות ומאירועים הומי אדם.
לאחר ששבתאי קיבל התחייבות לביטול חגיגות בית השואבה, שאמורות היו להתקיים בחול המועד סוכות, וכן לצמצום משמעותי של אירועים בחצרות הרבנים והחסידויות השונות, החליטו במשטרה גם לצמצם פעילות אכיפה בקרב אותו ציבור בתקופת חגי תשרי. גורמים במשטרה טוענים: "אי אפשר להיכנס לתוך האזורים של הליטאים והחסידויות בירושלים, זה מסכן שוטרים".
מנגד, גורם בכיר נוסף טוען כי הפגישה של המפכ"ל עם בכירי הרבנים תביא לתוצאות חיוביות: "אנחנו ערים לקריאות של הרבנים להתחסן ולהימנע מהתקהלויות מיותרות. התקבלו הבטחות שלא יקיימו אירועים גדולים, וזה בהחלט אמור לסייע למשטרה. מעבר לכך, אנחנו לא ניכנס לבתי הכנסת ולתפילות בחגים".