מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 24°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 34°c
אשדוד 24°c
י"א תשרי התשפ"ה | 13.10.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 24°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 34°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למשולשי פילו במלית עוף עם בצל מטוגן, צנוברים וחמוציות

משולשי פילו קריספיים וטעימים במילוי מעניין ומוצלח, חתיכות של פסטרמה ביתית עם חמוציות, צנוברים ובצל המתערבבים יחד עם סילאן, מלח ופלפל שחור מעניקים מלית חדשה ומשובחת

מתכון למשולשי פילו במלית עוף עם בצל מטוגן, צנוברים וחמוציות

מתכון למשולשי פילו במלית עוף עם בצל מטוגן, צנוברים וחמוציות / מאת: שחר שולמית

המצרכים למשולשי פילו במלית עוף עם בצל מטוגן, צנוברים וחמוציות:

מידות אוניברסליות (35 יחידות)

  • 1 חבילת עלי פילו חתוכה ל3 פסים מאורכים (כל פס ברוחב 10 סנטימטר)
  • 1 ביצה מעורבבת עם כף מים למריחה
  • שומשום לפיזור מעל הפילו

למלית:

  • 600 גרם פסטרמה ביתית (משקל נטו)
  • 60 גרם חמוציות
  • 60 גרם צנוברים
  • 4 בצלים גדולים (500 גרם)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה למשולשי פילו במלית עוף עם בצל מטוגן, צנוברים וחמוציות:

הכנת המלית:

  1. קולפים וקוצצים את הבצלים ומטגנים אותם עם התבלינים עד הזהבה
  2. קוצצים את הפסטרמה ומוסיפים אותה לבצל ולבסוף מוסיפים את הצנוברים והחמוציות ומערבבים

הכנת המשולשים:

מפרידים את עלי הפילו החתוכים שיהיו מוכנים לעבודה ומכסים אותם כל זמן העבודה

לוקחים פס אחד מתוך עלי הפילו ומורחים אותו בשמן ומניחים בו בפינה העליונה כף מהמלית וסוגרים לצורת משולש

אופן מילוי המשולשים. קרדיט: שולמית שחר

משמנים את המשולש המוכן גם מבחוץ ומניחים אותו על גבי נייר אפיה בתבנית

כשמסיימים להכין את כל עלי הפילו מורחים עליהם ביצה טרופה מעורבבת עם כף מיים ומפזרים שומשום בנדיבות

אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות במשך 20 דקות או עד הזהבה

מכינים סלט טוב וחמוצים ומתיישבים להתענג

הערה: ניתן למלא בחזה עוף מוקפץ / עוף טחון / בשר בקר / פרגית כשהם מבושלים די צורכם, כל האופציות מוצלחות.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

art

 צבע אדום