מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 21°c
חיפה 24°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 34°c
אשדוד 24°c
י"א תשרי התשפ"ה | 13.10.2024
תל אביב 21°c
באר שבע 21°c
חיפה 24°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 34°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת דבשוקולד מקמח כוסמין

עוגה מעניינת וטעימה במיוחד שילוב של עוגת דבש ועוגת שוקולד המשתלבות יחד עם קמח כוסמין ויוצרות מאפה משודרג של עוגה טעימה ובריאה

מתכון לעוגת דבשוקולד מקמח כוסמין

מתכון לעוגת דבשוקולד מקמח כוסמין

המצרכים לעוגת דבשוקולד מקמח כוסמין:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לעוגה:

  • 2+1/2 כוסות קמח כוסמין
  • 4 ביצים  L
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4  כוס דבש
  • 1 אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים
  •  3 כפות קקאו
  • 1 כפית נס קפה או קפה שחור
  • 1 כפית תמצית וניל

לגנאש:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת צמחית
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה לעוגת דבשוקולד מקמח כוסמין:

הכנת העוגה:

  1. בקערה, מערבבים את המים, הקקאו, הנס קפה והוניל
  2. בקערה נפרדת מכניסים את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתיה ומערבבים היטב
  3. בקערה נוספת מקציפים הביצים לקצף אוורירי ומוסיפים בזילוף דק את השמן, הסוכר והדבש
  4. מקציפים עד לאיחוד ומוסיפים את תערובת הקמח, ממשיכים להקציף ושופכים בהדרגה את תערובת המים עם הקקאו.
  5. מקציפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים
  6. משמנים תבנית אפייה, שופכים לתוכה את הבלילה ומשטחים.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על-170° ואופים במשך כ-50 דקות

הכנת הגנאש:

  1. ממיסים בסיר על אש נמוכה את השוקולד המריר עם השמנת הצמחית והדבש ומערבבים היטב עד להמסה מלאה.
  2. שופכים מעל העוגה ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

art

 צבע אדום