מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 21°c
חיפה 24°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 34°c
אשדוד 24°c
י"א תשרי התשפ"ה | 13.10.2024
תל אביב 21°c
באר שבע 21°c
חיפה 24°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 34°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללחמניות שמיניות מעולות וטעימות במיוחד

אוהבים לחמניות מוצלחות? קבלו מתכון ללחמניות שמינית טעימות וקלות להכנה, מתאימות לערב שבת קודש כהגשה אישית לכל סועד

מתכון ללחמניות שמיניות מעולות וטעימות במיוחד

מתכון ללחמניות שמיניות מעולות וטעימות במיוחד / מאת: שחר שולמית

המצרכים ללחמניות שמיניות מעולות וטעימות במיוחד:

מידות אוניברסליות

  • 1 ק"ג קמח
  • 500 גרם מים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 5 כפות שמן

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה ללחמניות שמיניות מעולות וטעימות במיוחד:

  1. מכניסים את כל המצרכים לקערת המיקסר ובעזרת וו לישה לשים את הבצק 10 דקות במהירות איטית.
  2. עוטפים את הבצק במעט שמן ומכסים את הקערה בניילון נצמד להכפלת הנפח
  3. כשהבצק מכפיל את נפחו לשים אותו ידנית כ2 דקות להורדת הנפח ומכסים אותו שוב בניילון נצמד להתפחה שניה
  4. מחלקים את הבצק ל16 יחידות וכל יחידה מגלגלים לכדור ומניחים אותם על גבי ניילון מכוסים למנוחה של כמה דקות
  5. מגלגלים כל כדור לגליל באורך של כ60 סנטימטר ויוצרים ממנו לחמניה בדוגמת שמינית
  6. מניחים את לחמניות על גבי נייר אפיה עד להכפלת הנפח ומורחים אותן פעם ראשונה בביצה טרופה
  7. נותנים להן מנוחה של 10 דקות, מברישים אותן שוב בביצה טרופה ומפזרים עליהן שומשום
  8. מדליקים תנור טורבו על 235 מעלות ומכניסים את הלחמניות לאפיה של 10 דקות
  9. מורידים את חום התנור ל180 מעלות ואופים עד הזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

art

 צבע אדום