מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לעוגת דבש בזילוף קרמל
עוגת דבש מהירה וקלה מאוד להכנה, שילוב של דבש, עם קינמון, קוקוס, תה וסוכר בזילוף של קרמל משגע, נותנים את הטעם המיוחד לעוגה חגיגית ומלאת עניין
מתכון לעוגת דבש בזילוף קרמל / מאת: שחר שולמית
המצרכים לעוגת דבש בזילוף קרמל:
מידות אוניברסליות
לעוגה:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס דבש
- 4 ביצים מידה L
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 כפית קינמון טחון
- קורט מלח
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס תה חזק
לקרמל לזילוף מעל העוגה:
- 1/3 כוס סוכר חום
- 30 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
- 2 כפות חלב (או מים לפרווה)
- מעט תמצית וניל
אופן ההכנה לעוגת דבש בזילוף קרמל:
הכנת העוגה:
- מחממים את התנור ל-160 מעלות
- במיקסר עם וו הקצפה שמים את כל המצרכים מלבד הקמח הקוקוס והתה ומקציפים מספר דקות לתערובת אחידה ואוורירית ומורידים את מהירות המיקסר למינימום
- מוסיפים את הקמח והקוקוס ומעבדים כדקה עד לאיחוד
- מוסיפים את התה כשהוא עדיין חמים בהדרגה ומערבבים עוד כדקה עד שהתערובת אחידה
- מוזגים את המסה לתבנית סיליקון משומנת
- ואופים כשעה עד שהעוגה תפוחה ושחומה
- (העוגה יוצאת לא מפולסת לאחר אפיה לכן אם רוצים לפלס אותה יש לעשות זאת כשמשחררים אותה מהתבנית לאחר הקפאה ומניחים אותה להפשיר לפני שמפלסים אותה ואז הופכים אותה על משטח הגשה)
הכנת קרמל לזילוף מעל העוגה:
- בסיר קטן שמים את כל החומרים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את עוצמת הלהבה לחום נמוך ומבשלים את המסה עד להסמכה קלה
- רצוי להכין את הקרמל ברגע שמחלצים את העוגה מהתבנית לאחר ההקפאה והיא בטמפרטורת החדר
- (אם מכינים את העוגה בתבנית רגילה אז בסיום האפיה יוצקים על העוגה את הקרמל כשהוא חם )
- הערות:
- ככל שהסוכר החום יהיה כהה יותר הקרמל יצא כהה בהתאם
- אפשר להחליף את המים או החלב שבקרמל במיץ לימון כדי לאזן את המתיקות של הקרמל
בהצלחה רבה ובתאבון