מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 14°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 12°c
בני ברק 26°c
אשדוד 17°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 14°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 12°c
בני ברק 26°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקציצות בשר במילוי טחינה על מצע חציל קלוי וקישוטי ירק קצוץ

מאכל יוקרתי המתאים להגשה בחגים או בשבתות, קציצות בשר ממולאות בטחינה ומתובלות בטוב טעם, מוגשות על חציל קלוי בזילוף של טחינה, שמן זית וקישוטי ירק קצוץ 

מתכון לקציצות בשר במילוי טחינה על מצע חציל קלוי וקישוטי ירק קצוץ

מתכון לקציצות בשר במילוי טחינה על מצע חציל קלוי וקישוטי ירק קצוץ

המצרכים לקציצות בשר במילוי טחינה על מצע חציל קלוי וקישוטי ירק קצוץ:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 4 שיני שום- אבקת שום
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף שטוחה תבלין לקציצות
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל

למילוי:

  • סלט טחינה מוכן

להגשה:

  • 1 חציל שלם
  • ½ לימון
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • שמן זית
  • סלט טחינה מוכן
  • כוסברה / פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה לקציצות בשר במילוי טחינה על מצע חציל קלוי וקישוטי ירק קצוץ:

הכנת המילוי:

  1. יוצקים את סלט הטחינה לתוך מגש של קוביות קרח קטנות או תבנית סיליקון עם שקעים קטנים ומקפיאים.

הכנת תערובת הקציצות:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים לתערובת ומערבבים היטב עד לאיחוד.
  2. מניחים בכף היד מעט מתערובת הבשר. ובמרכז מניחים קוביית טחינה קפואה.
  3. סוגרים את הקבב עם כמות נוספת של בשר ומהדקים לקציצה עגולה ויפה.
  4. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות משני הצדדים

להגשה:

  1. צולים חציל שלם על האש או בתנור, מקררים ומקלפים
  2. בצלוחית קטנה מערבבים: ½ לימון, פלפל שחור גרוס, 2 שיני שום, מלח ושמן זית ומערבבים היטב
  3. יוצקים את תערובת השמן זית מעל החציל
  4. מניחים 3 קציצות על החציל ומזלפים סלט טחינה
  5. מפזרים כוסברה קצוצה או פטרוזיליה ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art