מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 26°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 26°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למאפה חצ'פורי במילוי גבינות ובצל

מאפה משודרג המתאים להגשה בארוחת בוקר או ערב, בצק בצורת סירה הממולא בגבינות ובצל קצוץ עם ביצה במרכז, בהגשה לצד סלט ירקות עסיסי ייתן לכם את המענה לארוחה מושלמת

מתכון למאפה חצ'פורי במילוי גבינות ובצל

מתכון למאפה חצ'פורי במילוי גבינות ובצל

המצרכים למאפה חצ'פורי במילוי גבינות ובצל:

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/4 כוס שמן
  • 50 גר' חמאה
  • 1 כוס מים פושרים (בערך, תלוי כמה הבצק סופג)

למלית:

  • 150 גר גבינה בולגרית
  • 150 גר' מוצרלה / עמק  או כל גבינה קשה אחרת
  • 1 ביצה
  • פלפל שחור
  • 1 כפית טימין ואורגנו (לא חובה),
  • 1 בצל מגורד

אופן ההכנה למאפה חצ'פורי במילוי גבינות ובצל:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל מצרכיי הבצק עד לקבלת בצק חלק , מניחים בצד מכוסה להתפחה של שעה.

הכנת המלית:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.

הכנת החצ'פורי:

  1. מחלקים את הבצק ל5 כדורים ומרדדים כל כדור למלבן בעובי כחצי ס"מ.
  2. למרוח מלית על כל העלה ומקפלים מכל צד על המלית, סוגרים מ2 הצדדים לצורת סירה.
  3. מניחים בצד להתפחה של 20 דקות
  4. ומכניסים לתנור שחומם מראש על 185 מעלות ואופים במשך כ20 דקות עד להזהבה.
  5. בעזרת כף יוצרים גומה במרכז החצ'פורי ושוברים לתוכו ביצה.
  6. מכניסים שוב לתנור לאפייה של 10 דקות נוספות
  7. מגישים לצד סלט ירקות עשיר וזיתים.

טיפ: ניתן להוסיף למילוי הגבינות: זיתים, פטריות, בצל ירוק, צנוברים, עגבניות מיובשות , שומשום או כל תוספת שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: עליזה עליון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art