מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפאי תפוחים מעולה

אין כמו פאי תפוחים קר בימי הקיץ החמים, מתכון מעולה וקל להכנה לפאי מושלמת ומיוחדת מתאימה לכל יום כשמתחשק להתפנק על משהו טעים באמת

מתכון לפאי תפוחים מעולה

מתכון לפאי תפוחים מעולה

המצרכים לפאי תפוחים מעולה:

מתאים לתבנית 28 ס"מ

כוס מדידה חד פעמית חמה

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם מחמאה או חמאה
  • ⅓ כוס סוכר
  • גרידת לימון
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית אבקת אפיה

למילוי:

  • 6 תפוחים בינוניים גרני סמיט
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף מים
  • 25 גרם מחמאה
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה לפאי תפוחים מעולה:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד
  2. מחלקים את הבצק ל-
  3. ¾ מכמות הבצק משטחים בתבנית משומנת ומחוררים עם מזלג
  4. ¼ מהכמות מכניסים לשקית
  5. מכניסים להקפאה את השקית עם הבצק וגם את התבנית עם הבצק ששיטחנו.

הכנת המילוי:

  1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות, מעל יוצקים את הלימון מערבבים מעט ומכניסים לסיר.
  2. מוסיפים את המים, המחמאה, הפודינג, הסוכר והקינמון ומבשלים על אש בינונית במשך כרבע שעה תוך כדי ערבוב תמידי.
  3. מוציאים מהאש ומצננים היטב.
  4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומפזרים את המלית באופן שווה, מהדקים היטב ומפזרים את האגוזים
  5. מגרדים את הבצק הנותר שהכנסנו לשקית, בפומפיה גסה מעל המלית, מפזרים סוכר חום דמררה ואופים בתנור שחומם מראש על-180° במשך כ-25 דקות
  6. מוצים מהתנור מצננים היטב ומכניסים למקרר עד להגשה.
  7. בהגשה מפזרים אבקת סוכר ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art