מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למאפה שמרים מהיר במלית כרוב סגול, גזר וגבינה צהובה

מאפה שמרים מרשים ומלא טעמים, שילוב של הכרוב והגזר המטוגנים יחד עם גבינה צהובה, מגולגלים יחד בבצק שמרים מהיר יוצרים מאפה חגיגי וטעים

מתכון למאפה שמרים מהיר במלית כרוב סגול, גזר וגבינה צהובה

מתכון למאפה שמרים מהיר במלית כרוב סגול, גזר וגבינה צהובה / מאת: שחר שולמית

המצרכים למאפה שמרים מהיר במלית כרוב סגול, גזר וגבינה צהובה:

מידות אוניברסליות

יוצאות 4 גלילות בתבניות מאורכות חד פעמית

למלית:

  • 1/2 כרוב סגול במשקל 500 גרם
  • 3 גזרים במשקל 330 גרם
  • 6 כפות שמן
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת

לבצק:

  • 300 מ"ל מים חמים
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף חומץ
  • 500 גרם קמח
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה למאפה שמרים מהיר במלית כרוב סגול, גזר וגבינה צהובה:

הכנת המלית:

  1. קוצצים את הכרוב לרצועות דקות
  2. פורסים את הגזר לפרוסות דקיקות או גוררים אותו במגרדת גסה
  3. במחבת טפלון שמים את השמן ומטגנים את הכרוב והגזר יחד עם התבלינים עד לריכוך מוסיפים את הפטרוזליה ומטגנים עוד מספר דקות ומצננים היטב
  4. מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים

הכנת הבצק:

  1. בקערה מערבבים את המים והחומץ עם השמרים והסוכר ומוסיפים לזה את הקמח והמלח ולשים מספר דקות עד לאיחוד כל החומרים ומעבירים את הבצק אל השיש לעיבוד ידני של עוד כמה דקות (הבצק נוח לעבודה)
  2. עוטפים את כדור הבצק בשמן ומניחים  אותו בצד מכוסה שעה
  3. לאחר שעה מחלקים את הבצק ל4 חלקים
  4. משמנים מעט את השיש ואת הידיים ופותחים כל חלק למלבן באורך של התבנית ומניחים בקצה הבצק רבע מהמלית ומגלגלים לגלילה מעבירים את הגלילות על גבי נייר אפיה לתבניות להתפחה של שעה נוספת
  5. מורחים את הגלילות בביצה טרופה עם כף חלב ומפזרים שומשום ואופים אותן בתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד הזהבה (בין 40 ל45 דקות)

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art