עמיחי שטיין: שגרירות איראן באיחוד האמירויות אומרת כי היא "דוחה באופן קטגורי את ההאשמות" על מעורבותה של איראן ברצח הרב הישראלי.
מתכון לעוגת 3 קומות מיוחדת ומרשימה במיוחד
עוגה מיוחדת מאוד אך פשוטה להכנה ורק סבלנות תביא לתוצאה, עוגה שמורכבת ממספר עוגות שמתחברות ליצירה יפה וטעימה מאוד | כל שכבה בעוגה היא בעצם עוגה בפני עצמה כך שלא חייב לאמץ את כל הקונספט
מתכון לעוגת 3 קומות מיוחדת ומרשימה במיוחד / מאת: שחר שולמית
מידות אוניברסליות
מצרכים לשכבה ראשונה עוגת שקדים קפה ושוקולד משויישת:
- 3 ביצים גודל L
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס קמח
- 1.5 כוסות שקדים טחונים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כף קפה נמס
מצרכים לבלילת השוקולד לשיוש:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/3 כוס שמנת מתוקה (או שמנת צמחית לפרווה)
אופן ההכנה לשכבה ראשונה עוגת שקדים קפה ושוקולד משויישת:
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- מניחים בקערה את הביצים עם הסוכרים והשמן וטורפים עם מטרפה עד לאיחוד מוסיפים לקערה את המצרכים היבשים (קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה וקפה נמס) וטורפים עד לאיחוד
- מכינים את תערובת השוקולד...
- מניחים בקערה קטנה את השוקולד המריר והשמנת המתוקה וממיסים אותם במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד לאיחוד
- מוסיפים לתערובת השוקולד 3 כפות מבלילת העוגה ומערבבים היטב
- משמנים רינג מרובע גודל 24 סנטימטר וסוגרים צד אחד שלו בנייר אפיה ונייר כסף ומוזגים לתוכו את בלילת העוגה ומעל מזלפים את מסת השוקולד ובעזרת סכין מערבבים מעט את הבלילה בצורה מעגלית כדי ליצור מעין צורה משויישת
- מכניסים את העוגה לתנור לאפייה כ30 עד 40 דקות עד להזהבה
- מקפיאים את העוגה ומחלצים אותה עם סכין בעדינות מהרינג
המצרכים לשכבה שניה שמורכבת מ2 שכבות שכבת בצק פריך ומעליה שכבת בראוניז:
(אופים יחד את 2 השכבות)
לשכבה הפריכה:
- 240 גרם קמח
- 2 ביצים גודל L
- 65 גרם סוכר חום דמררה
- 75 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
- קורט מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה לשכבה שניה:
- בקערה שמים קמח עם מלח ואבקת אפייה ומערבבים
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקרימים את החמאה יחד עם הסוכרים מספר דקות
- ומוסיפים את הביצים בהדרגה
- וממשיכים להקרים את המסה עוד מספר דקות
- מוסיפים את המצרכים היבשים ומערבבים ידנית עד לאיחוד
- משטחים את המסה ברינג מרובע גודל 24 משומן וסגור בצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף ומניחים את התבנית בנתיים במקרר
- מדליקים תנור על 160 מעלות
מצרכים לשכבת הבראוניז: (מעל השכבה הפריכה)
- 300 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 250 גרם סוכר
- 5 ביצים גודל L
- 2 כפיות תמצית וניל
- 140 גרם קמח
- 24 גרם קקאו
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנת הבראוניז:
- ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל עד להמסה מלאה ומצננים כעשר דקות
- בנתיים מקציפים במטרפה ידנית את הסוכר והביצים מספר דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח ומוסיפים את תמצית הוניל
- מערבבים יחד את הקמח עם הקקאו והמלח ומוסיפים אותם במטרפה לתערובת הביצים
- מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד המומס עם החמאה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה
- יוצקים את המסה על גבי הבסיס הפריך שבתבנית ואופים כ- 45 דקות עד להתיצבות העוגה
- מקפיאים את העוגה ומחלצים אותה עם סכין בעדינות מהרינג
מצרכים לשכבה שלישית עוגת בלונדיז 3 שוקולדים (מעליה יוצקים ציפוי נוגט פרלינה) :
- 150 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם סוכר חום בהיר דמררה
- 1/2 כפית מלח
- 3 ביצים גודל L
- כף תמצית וניל או ליקר כלשהו
- 280 גרם קמח
- 1 אבקת אפייה
- 80 גרם שוקולד מריר קצוץ (1/2 כוס)
- 80 גרם שוקולד חלב קצוץ (1/2 כוס)
- 80 גרם שוקולד לבן קצוץ (1/2 כוס)
אופן ההכנה לשכבה שלישית:
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות
- שמים בקערת מיקסר את החמאה עם הסוכרים והמלח ומעבדים עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה (כ-3 דקות)
- מוסיפים את תמצית הוניל והביצים בהדרגה ומעבדים עד לאיחוד (מומלץ לעבור עם לקקן על דפנות הקערה כדי להוריד את מה שנצמד לדפנות הקערה)
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד
- מוסיפים את השוקולדים לתערובת ומערבבים אותם באופן ידני
- (המסה יוצאת סמיכה מאוד ולכן מורחים אותה עם פלטה)
- מעבירים את התערובת לרינג מרובע גודל 24 סנטימטר משומן וסגור בצד אחד עם נייר אפיה ונייר כסף ומפלסים אותה
- אופים את העוגה כ30 עד 40 דקות
- העוגה מוכנה כאשר היא תפוחה ושחומה מעט בצדדים אך המרכז עדיין רוטט מעט (הגובה שלה יורד כשהיא מתקררת)
ציפוי נוגט פרלינה:
- 4 גרם ג'לטין
- 20 גרם מיים
- 380 גרם ממרח נוגט פרלינה
- 190 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה לציפוי נוגט פרלינה:
- מערבבים את הג'לטין עם המיים ומניחים בצד לרבע שעה
- מערבבים את ממרח הנוגט פרלינה והשמנת בתוך קערה ומחממים אותם במיקרו בפולסים של 30 שניות כל פעם עד שהמסה אחידה ממיסים במיקרוגל את מסת הג'לטין מספר שניות ומערבבים את זה עם מסת הנוגט פרלינה ויוצקים את זה על עוגת הבלונדיז
- כשזה מתמצק מעט מניחים מעל את הקישוטים לפי טעמכם (אופציונלי)
- מקפיאים את העוגה לפני שמחלצים אותה מה רינג בעדינות עם סכין
- זה הזמן להצמיד שכבה על גבי שכבה במעט גנאש
- ולהתפעל ממה שיצא לכם
בהצלחה רבה ובתאבון