מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפטיפור בונבונים על בסיס פריך

פטיפור יוקרתי ומרשים, בונבונים בציפוי שוקולד על בסיס בצק פריך ובעיטור של פרחים טעימים ומיוחדים, יוצרים קינוח מושלם ומלא טעמים

מתכון לפטיפור בונבונים על בסיס פריך

מתכון לפטיפור בונבונים על בסיס פריך / מאת: שחר שולמית

המצרכים לפטיפור בונבונים על בסיס פריך:

לכמות של 20 בומבונים (תלוי בגודל התבנית)

מידות אוניברסליות

לבסיס הפריך והפרחים לקישוט:

  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם קוביות חמאה קרה ( או מחמאה לפרווה)
  • 150 גרם קמח
  • 35 גרם אבקת שקדים
  • 1/4 כפית צבע מאכל אדום
  • 30 גרם ביצה (חצי ביצה גודל לארג')

לבונבונים:

  • 200 גרם ופלים
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1/8 כוס פייטה(שברי וופל)
  • 1/8 כוס בראס אגוזים

לציפוי הבונבונים:

  • 200 גרם שוקולד
  • 20 גרם חמאת קקאו
  • 1/3 כוס קרמבל שהכנו מהשאריות של הבצק או בראס

אופן ההכנה לפטיפור בונבונים על בסיס פריך:

הכנת בסיס פריך ופרחים לקישוט:

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל המצרכים מלבד הביצה למראה פירורי מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לאיחוד המסה ולא יותר
  2. משטחים את הבצק בין 2 דפי גיטרה או ניירות אפיה לעובי של 4 מ"מ ומקפיאים שעה
  3. קורצים בבצק צורות (עיגולים או מרובעים) לבסיס הבון בון ומניחים אותם על גבי נייר אפיה או משטח סילפאן ומקפיאים שוב כשעה
  4. מחממים תנור ל170 מעלות ואופים אותם כרבע שעה
  5. (מהשארית של הבצק ממלאים את התבניות עבור הפרחים ומקפיאים כ1/2 שעה ואת המעט שנשאר מהבצק משטחים על גבי נייר אפיה ואופים אותם כ10 דקות... את השארית מפוררים במגרדת דקה ומשתמשים בזה לציפוי הרושר בכמות שמצוינת במתכון)

הכנת הבונבונים:

  1. במעבד מזון מפוררים את הופלים בפולסים עד למראה פירורי
  2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים בפולסים רק עד לאיחוד
  3. דוחסים את המסה לתבניות הייעודיות מרובעות או עגולות  ומקפיאים לפני חילוץ

הכנת ציפוי הבונבונים:

  1. ממיסים במיקרו בפולסים את השוקולד יחד עם חמאת הקקאו ומערבבים בין לבין עד לאיחוד
  2. שופכים את השוקולד לכוס ומוסיפים את הקרמבל
  3. (טיפ...נניח את הכוס עם השוקולד בתוך כלי יותר גדול עם מיים רותחים כדי לשמור על שוקולד חם כל זמן הציפוי )
  4. נועצים בכל בון בון שיפוד עץ וטובלים אותו בשוקולד מחזיקים מספר שניות באויר ומניחים אותו על גבי הבסיס הפריך ומשחררים בעדינות את  השיפוד מהבון בון ומקשטים מיד בפרח
  5. (אם השוקולד שעל גבי הבון בון התמצק נצמיד את הבון בון לבסיס הפריך ואת קישוט הפרח לבון בון בשוקולד שנשאר מהציפוי)
  6. מומלץ לאכול מיד עם ההוצאה מהמקפיא - הכי טעים

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art