מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון למקרונים במלית פיסטוקה
מקרונים, מי לא אוהב את העוגיות המקסימות הללו, מתכון מעולה שתוכלו להכין בבית עם הסבר מדויק ומילוי שניתן לרכוש בחנות למוצרי אפייה
מתכון למקרונים במלית פיסטוקה / מאת: שחר שולמית
המצרכים למקרונים במלית פיסטוקה:
- 95 גרם חלבונים מיושנים (לא טריים)
- 95 גרם סוכר
- 1/2 כפית צבע מאכל אדום
- 150 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם אבקת שקדים
אופן ההכנה למקרונים במלית פיסטוקה:
- מתחילים בהכנת מרנג צרפתי
- במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים מספר דקות עד לקצף בהיר ותפוח
- מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד שכל הסוכר יטמע בקצף
- מוסיפים צבע מאכל ומערבבים היטב עד לאיחוד זה לוקח בערך 9 דקות עד שמתקבל קצף יציב
- במעבד מזון שמים את אבקת הסוכר יחד עם אבקת השקדים וטוחנים אותם לאבקה דקה ללא גושים ומעבירים את האבקות לקערה של המרנג הצרפתי שהכנו
- מערבבים בתנועות קיפול את המסה עם מרית עד למצב שהמסה נופלת מהמרית לקערה בצורה איטית ורציפה
- מעבירים את המסה לשקית זילוף וגוזרים בקצה שלה פתח של 1 סנטימטר
- מזלפים את המקרונים על גבי משטח סילפאן או על גבי משטח סיליקון שמיועד למקרונים או על גבי נייר אפיה
- חובטים את המגש עם המקרונים כמה פעמים על גבי השיש ומשאירים אותם עד שהם מתיבשים ולא דביקים למגע יד (נוגעים ובודקים)
- מכניסים את המקרונים לתנור שחומם מראש ל140 מעלות על טורבו ואופים אותם 14 דקות (לאחר 7 דקות הופכים את התבנית בתנור וממשיכים לאפות את המקרונים)
- מחלצים את המקרונים מהמשטח רק לאחר שהם התקררו לגמרי
- מכינים זוגות זוגות שמתאימים יחד וממלאים אותם בממרח פיסטוקה קנוי.
בהצלחה רבה