מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 14°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 14°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקציצות דגים ברוטב עלי מנגולד ולימון

מגוונים את שולחן השבת עם קציצות רכות ואווריריות ברוטב לימוני עשיר • מאת שף רותם בן מויאל

מתכון לקציצות דגים ברוטב עלי מנגולד ולימון



 

מצרכים:


600 גרם דג ים טחון – בס \ לברק

שמן זית

1 בצל מגורר וסחוט

1 פרוסת לחם עבה ללא הקרום מושרית במים וסחוטה                                    

1 כוס כוסברה קצוצה

4 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כף פפריקה

כף קליפת לימון מגוררת

לרוטב:

1 חבילת מנגולד חתוכה קיצוץ עבה

מיץ טרי מלימון שלם

1/2 כוס שמן זית

2 כפות סילאן

1 כפית מלח

1 כפית צ'ילי גרוס יבש

1 כפית כורכום

1 בצל פרוס לרצועות

4 שיני שום פרוסות

5 פרוסות לימון דקות

אופן ההכנה:

מערבבים את מסת הקציצות, יוצרים קציצות ומניחים במקרר לחצי שעה.

בסיר רחב מניחים שמן זית, בצל ושום, מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את המנגולד והתבלינים, מערבבים ומוסיפים את מיץ הלימון, הלימון והסילאן, מוסיפים 3 כוסות מים מביאים לרתיחה ומנמיכים.

 מניחים בזהירות את קציצות הדגים ואת פרסות הלימון.

מבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות ותוך כדי משקים את הקציצות ברוטב.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art