עמיחי שטיין: שגרירות איראן באיחוד האמירויות אומרת כי היא "דוחה באופן קטגורי את ההאשמות" על מעורבותה של איראן ברצח הרב הישראלי.
מתכון לקציצות דגים ברוטב עלי מנגולד ולימון
מגוונים את שולחן השבת עם קציצות רכות ואווריריות ברוטב לימוני עשיר • מאת שף רותם בן מויאל
מצרכים:
600 גרם דג ים טחון – בס \ לברק
שמן זית
1 בצל מגורר וסחוט
1 פרוסת לחם עבה ללא הקרום מושרית במים וסחוטה
1 כוס כוסברה קצוצה
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כף פפריקה
כף קליפת לימון מגוררת
לרוטב:
1 חבילת מנגולד חתוכה קיצוץ עבה
מיץ טרי מלימון שלם
1/2 כוס שמן זית
2 כפות סילאן
1 כפית מלח
1 כפית צ'ילי גרוס יבש
1 כפית כורכום
1 בצל פרוס לרצועות
4 שיני שום פרוסות
5 פרוסות לימון דקות
אופן ההכנה:
מערבבים את מסת הקציצות, יוצרים קציצות ומניחים במקרר לחצי שעה.
בסיר רחב מניחים שמן זית, בצל ושום, מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את המנגולד והתבלינים, מערבבים ומוסיפים את מיץ הלימון, הלימון והסילאן, מוסיפים 3 כוסות מים מביאים לרתיחה ומנמיכים.
מניחים בזהירות את קציצות הדגים ואת פרסות הלימון.
מבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות ותוך כדי משקים את הקציצות ברוטב.