מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת היער השחור

עוגה משובחת ויוקרתית המתאימה לימי הולדת ואירועים מיוחדים, מורכבת משלוש שכבות של טורט שוקולד במילוי של קצפת וסוכריות יחד עם דובדבני אמרנה הנותנים את טעמם המיוחד לעוגה מוצלחת ועסיסית

מתכון לעוגת היער השחור

מתכון לעוגת היער השחור

המצרכים לעוגת היער השחור:

מתאים לתבנית בקוטר 20-22 ס"מ

כוס מדידה חד פעמית חמה

לעוגת השוקולד:

  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף ברנדי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס קמח
  • 4 כפות קקאו
  • 1 אבקת אפיה

לסירופ:

  • ½ כוס מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 כפות ליקר דובדבנים

למילוי קצפת שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה

לציפוי קצפת:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר

לקישוט:

  • שוקולד מריר מגורד / סוכריות חומות
  • דובדבני אמרנה

אופן ההכנה לעוגת היער השחור:

  1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר
  3. לחלמונים מוסיפים את תמצית הווניל והברנדי ומערבבים היטב
  4. מאחדים את הקצפת יחד עם תערובת החלמונים בתנועות קיפול
  5. בקערה נפרדת מכניסים את הקמח, הסוכר, הקקאו והאבקת אפיה ומערבבים יחד
  6. מוסיפים גם אותם לקצפת ומערבבים בתנועת קיפול עד לאיחוד.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ-30 דקות
  8. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  9. בסיר קטן מכניסים את מצרכי הסירופ ומבשלים על האש עד להמסה מלאה.
  10. מוציאים מהאש ומצננים היטב.

הכנת קצפת שוקולד:

  1. בסיר קטן על האש ממיסים את השוקולד המריר יחד עם 125 מ"ל שמנת מתוקה ומקררים היטב
  2. לאחר הקירור מוסיפים 250 מ"ל שמנת מתוקה ומקציפים היטב יחד עד לקבלת קצפת חומה

הרכבת העוגה:

  1. מחלקים את העוגה ל-3 חלקים
  2. את החלק הראשון מניחים על משטח העבודה ובעזרת כף מרטיבים בסירופ, לאח"מ מורחים מחצית מקצפת השוקולד, מיישרים בעזרת פלטה ומפזרים דובדבנים
  3. מניחים שכבת טורט נוספת ומרטיבים גם אותה בסירופ, יוצקים את יתרת הקצפת שוקולד ומשטחים.
  4. מניחים עליה את שכבת הטורט השלישית.
  5. הכנת ציפוי הקצפת:
  6. בקערה מכניסים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר ומקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה 
  7. משאירים ⅓ מהכמות לקישוט, את היתר מורחים ומצפים איתה את העוגה

קישוט העוגה:

  1. מפזרים סוכריות שוקולד / שוקולד מגורד
  2. מכניסים את ⅓ הקצפת ששמרנו לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים פרחים בקצה סביב העוגה
  3. מקשטים בדובדבנים ומכניסים לקירור עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art