מתכון לעוגת גבינה ססגונית
עוגות גבינה יש המון אבל אחת כזאת עוד לא ראיתם, ססגונית ומרהיבה, צבעונית ומיוחדת, מתכון לעוגת גבינה מלאה טעם, מוצלחת ומשובחת
מתכון לעוגת גבינה ססגונית / מאת: שחר שולמית
המצרכים לעוגת גבינה ססגונית:
מידות אוניברסליות
לבצק:
- 6 כוסות קמח
- 400 גרם חמאה או מחמאה רכה
- 4 חלמונים
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס חלב
- (אם רוצים בצק צבעוני מחלקים את המצרכים של הבצק ל2 וצובעים חלק בצהוב וחלק בכתום, אופציונלי)
למלית גבינה:
- 1 + 1/3 כוסות סוכר
- 1 ק"ג גבינה לבנה % 9
- 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 8 כפות קמח
- 1/4 כפית אבקת אפיה
- 1 שמנת חמוצה של פעם
- 3 ביצים גודל לארג'
למוס שוקולד מישמש (הקובייה הכתומה שנחה על העוגה):
- 6 גרם ג'לטין
- 30 גרם מים
- 150 גרם שמנת מתוקה
- 20 גרם גלוקוזה
- 75 גרם מחית מישמש
- צבע מאכל כתום אופציונלי
- 150 גרם שוקולד לבן
- 40 גרם חמאה
- 125 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה לעוגת גבינה ססגונית:
הכנת הבצק:
- במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את כל החומרים ומניחים את הבצק למנוחה רבע שעה
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפיה כל חלק לעובי של 6 מ"מ
- קורצים את הבצק עם הרינג גודל 24 סנטימטר שאיתו אופים את העוגה
- חלק אחד של הבצק משאירים בתוך הרינג ואת החלק השני קורצים גם עם הרינג... משאירים אותו על המשטח ומקפיאים כשעה
הכנת המלית:
- מערבבים היטב את כל חומרי המלית ומוציאים ממנה כמות של כוס לכל גוון שרוצים לצבוע (מניחים את מה שמוציאים מהמלית בכלי קטן כדי לצבוע לפי הטעם, (בעוגה זו הוצאו 3 כוסות וכל אחת נצבעה בצבע אחר אחת בירוק, השנייה בצהוב והשלישית בכתום)
- יוצקים את המליות לסרוגין על גבי הבצק שבתוך הרינג ומערבבים אותם קלות כמו בעוגת שייש ומקפיאים שעה
- כעבור שעה מוציאים את התבנית ואת שכבת הבצק העליונה מהמקפיא ומניחים אותה בזהירות על גבי המלית, שמים את התבנית בתנור ומניחים מעליה נייר אפיה כדי לשמר את הצבע של הבצק
- אופים בתנור שחומם מראש ל130 מעלות כשעה וחצי ומשאירים את העוגה בתנור להצטנן
הכנת מוס שוקולד מישמש:
- מערבבים תחילה את הג'לטין עם המים בתוך כוס ומניחים בצד
- בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה (150) עם הגלוקוזה ומחית המישמש, משאירים לרתוח 2 דקות ומורידים מהאש, מוסיפים לזה את השוקולד הלבן ומערבבים
- מוסיפים את מסת הג'לטין, מערבבים ומצננים מעט את המסה לפני שמוסיפים לה את החמאה
- מקציפים את השמנת המתוקה (125 גרם) למרקם יוגורט ומאחדים אותה עם המסה שבסיר
- יוצקים את המוס לתבנית הסיליקון ומקפיאים לילה לפני חילוץ, מניחים את המוס על גבי העוגה ומקשטים לפי טעמכם.
בהצלחה רבה ובתאבון