מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 14°c
בני ברק 26°c
אשדוד 14°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 14°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 14°c
בני ברק 26°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת

מתכון מיוחד לארוחה משובחת ויוקרתית, 'מסאח'ן' - פיתה דרוזית או עיראקית בשילוב של בצל מאודה וחלקי עוף מבושלים הנאפים יחד בתנור ויוצרים מאפה בשרי מושלם

מתכון למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת

מתכון למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת

המצרכים למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת:

  • 4 חלקי עוף
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן
  • 1 בצל סגול חתוך לרבעים
  • סומק בכמות נדיבה
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 600 מ"ל מים
  • מעט מיץ לימון
  • 1 בצל (רגיל) חתוך לקוביות
  • 1 פיתה דרוזית/ עיראקית
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • שבבי שקדים

אופן ההכנה למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת:

  1. מפזרים על חלקי העוף מהמלח ומהפלפל השחור
  2. מחממים סיר עם מעט שמן וצורבים את העוף משני הצדדים
  3. מוסיפים את רבעי הבצל הסגול ומתבלים בכמות נדיבה של סומק.
  4. מוסיפים את אבקת המרק עם המים ומעט מיץ לימון ומערבבים.
  5. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך כשעה וחצי עד להתרככות העוף.
  6. במקביל מחממים מחבת, מאדים את הבצל ומתבלים בסומק.
  7. לאחר בישול העוף, לוקחים את הפיתה ומניחים עליה כמות נדיבה מהבצל המאודה.
  8. מעל הבצל מניחים את חלקי העוף ומקשטים עם פטרוזיליה ושבבי שקדים
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות עד להשחמה קלה של הפיתה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: אפרת ושדי.

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art