מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקיש כרשה גזר ובצל ירוק בעיטור גבינת קממבר ומקלות שקדים

מה יותר טעים מקיש חלבית מוצלחת, שילוב הגזר והבצל הירוק יחד עם מלית חלבית, גבינת הקממבר ומקלות השקדים, הנחים על קלתית פריכה ומשובחת יוצרים פשטידה מעולה ומלאת טעמים

מתכון לקיש כרשה גזר ובצל ירוק בעיטור גבינת קממבר ומקלות שקדים

מתכון לקיש כרשה גזר ובצל ירוק בעיטור גבינת קממבר ומקלות שקדים / מאת: שחר שולמית

המצרכים לקיש כרשה גזר ובצל ירוק בעיטור גבינת קממבר ומקלות שקדים:

  • 2 תבניות טפלון משומנות בקוטר 24 סנטימטר עם תחתית נשלפת 

לבצק:

  • 400 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • כפית מלח
  • 5 כפות מים קרים

למלית:

  • 4 כרשות בינוניות
  • כוס מים רותחים
  • 3 חבילות בצל ירוק
  • 3 גזרים גדולים
  • 6 כפות שמן זיית
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • כפית מלח
  • כפית פפריקה מתוקה גרוסה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 250 גרם גבינת קממבר חתוכה לחתיכות
  • 1/2 כוס מקלות שקדים

אופן ההכנה לקיש כרשה גזר ובצל ירוק בעיטור גבינת קממבר ומקלות שקדים:

הכנת הבצק:

  1. שמים במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים מלבד המים ומעבדים למצב פירורי
  2. מוסיפים את המים ומעבדים עוד כ2 דקות (הבצק נראה כמו פירורים גדולים אבל אם מחזיקים חלק מהבצק ביד ולוחצים זה מתאחד לבצק חלק ראו תמונה)
  3. מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים ומרדדים אותם לעובי של 1/2 סנטימטר בין 2 ניירות אפיה לעיגול שגדול יותר מגודל התבנית שיספיק לבסיס ולדפנות
  4. אם הבצק לא מספיק יציב לעבודה מניחים אותו מרודד שעה במקרר לפני שמצפים איתו את התבניות
  5. הופכים בעדינות את הבצק על גבי התבניות המשומנות ויוצרים קלתית שמוצמדת יפה לבסיס ולשוליים
  6. מסירים את עודפי הבצק ומגרדים אותם במגרדת גסה ומניחים אותם במקרר
  7. מקפיאים את התבניות עם הבצק עד לסיום הכנת המלית

הכנת המלית:

  1. שוטפים וקוצצים את הכרשה לפרוסות דקות שוטפים וקוצצים את הבצל הירוק
  2. קולפים שוטפים ומגוררים גס את הגזר
  3. מניחים במחבת טפלון את הכרשה ומטגנים אותה על להבה נמוכה לאט ובסבלנות עד הזהבה
  4. כשהכרשה התרככה 70% בערך מוסיפים למחבת את המים הרותחים וממשיכים לאדות את הכרשה
  5. לאחר כמה דקות כשהמים התאדו מוסיפים את הבצל הירוק עם הגזר והתבלינים וממשיכים לטגן אותם לאט לאט עד הזהבה
  6. (בנתיים מדליקים תנור על חום של 170 מעלות כדי שיהיה מוכן כשנסיים להכין את הפשטידות)
  7. כשהבצלים והגזר התקררו מפזרים אותם על גבי הבצק הקפוא שבתבניות
  8. מפזרים גם את גבינת הקממבר ויוצקים מעל את תערובת השמנת והביצים לאחר שערבבנו אותם יחד
  9. מפזרים מעל את שאריות הבצק שגוררנו במגרדת גסה ואת מקלות השקדים
  10. אופים כ-50 דקות בחום של 170 מעלות או עד הזהבה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art