ראש מועצת מטולה דוד אזולאי בראיון ל׳גל״צ׳: ״לצערי כבר היום אני יודע להגיד שלפחות 30% מהאוכלוסייה לא תחזור למטולה, בעיקר הצעירים עם הילדים״.
מתכון ללחם ממולא וטעים בטירוף
הרעיון הכי מוצלח לארוחת ערב, מתכון לפרוסות לחם ממולאות בתירס, אפונה וגזר, ירק קצוץ, בצל, ביצים, תבלינים ומלאא גבינה צהובה שתשלים את המאכל לעסיסי יותר ותעניק לכם פינוק מיוחד בקלי קלות
מתכון ללחם ממולא וטעים / מאת: שחר שולמית
המצרכים ללחם ממולא וטעים:
- 1 קופסת שימורים של אפונה וגזר
- 1/2 קופסת שימורים של תירס
- 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
- 2 בצלים בינוניים
- 4 ביצים גודל לארג'
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- גבינה צהובה מגורדת לפי צורך (כ200 גרם)
- 1 כיכר לחם (כל סוג מתאים)
אופן ההכנה ללחם ממולא וטעים:
- מסננים היטב במסננת את האפונה והגזר עם התירס
- בינתיים מקלפים ומקצצים את הבצלים ומטגנים אותם עד להזהבה
- שוטפים וקוצצים את הפטרוזיליה
- מניחים בקערה את כל המצרכים מלבד הגבינה הצהובה והלחם
- פורסים את הלחם לפרוסות בעובי 1.5 סנטימטר ומוציאים מהמרכז את הרך של הלחם
- משמנים מחבת טפלון ב2 כפות שמן (מטגנים כל הזמן על להבה נמוכה) ומניחים בה 2 פרוסות לחם חלולות
- ממלאים בכל פרוסה 2 כפות מהמלית ומעל מפזרים גבינה צהובה מגורדת בנדיבות
- מניחים מעל הגבינה את הרך של הלחם שהוצאנו קודם ועם מרית בישול שטוחה לוחצים את הלחם לגבינה הצהובה (הלחם לאט לאט ידבק לגבינה) ממשיכים ללחוץ את הפרוסות מ2 הצדדים כל זמן הטיגון והופכים מידי פעם צד עד שהמלית והצד ללא המלית זהובי ומוכנים
הערה: משמנים כל פעם את המחבת ב2 כפות שמן, לפני שמניחים בה 2 פרוסות נוספות
מעבירים לצלחת הגשה ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון.