מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 20°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 25°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 20°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת קינמון ואגוזים בחושה

עוגה טעימה ברמה שלא הכרתם עד היום, היא קלה להכנה ומתאימה לאירועים, שבתות וחגים, שילוב האגוזים הגרוסים יחד עם המייפל ויתר המצרכים המשובחים יוצרים עוגה מוצלחת ומלאת עניין

מתכון לעוגת קינמון ואגוזים בחושה

מתכון לעוגת קינמון ואגוזים בחושה

המצרכים לעוגת קינמון ואגוזים בחושה:

  • 1/2 כוס שמן
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 2 כפיות תמצית ווניל
  • 4 ביצים שלמות
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שמנת חמוצה

לתערובת קינמון:

  • 2 כפות קינמון
  • 2 כפות מייפל / סילאן
  • 1 כפית תמצית ווניל

לאגוזים:

  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.

אופן ההכנה לעוגת קינמון ואגוזים בחושה:

  1. בקערה אחת טוחנים גס את אגוזי המלך עם 1 כף קמח
  2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הקינמון, המייפל ותמצית הווניל.
  3. את שתי הקערות מניחים בצד.
  4. בקערת המיקסר מכניסים את השמן, החמאה, תמצית הווניל והסוכר ומערבלים היטב לקרם חלק, מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מערבלים במהירות גבוהה.
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח ומייד לאח"מ את השמנת החמוצה, ומערבלים עד לקבלת בלילה חלקה.
  6. רבע מתערובת העוגה מעבירים לקערה עם תערובת הקינמון ומערבבים היטב לאיחוד.
  7. משמנים תבנית מכל הכיוונים גם את הדפנות ומתחילים להכניס לפי הסדר הבא:
  8. שמים חצי מבלילת העוגה בתבנית, מעליה חצי מתערובת בלילת הקינמון וחצי מהאגוזים. ושוב, בלילת עוגה, בלילת קינמון ואגוזים. ומשטחים.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25 דקות או עד להשחמה נאה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: ברכה לוי - ba su.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art