דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
מתכון לעוגת ביסקוויטים בגוונים
לא להאמין כמה היא פשוטה וקלה להכנה ללא צורך באפייה, היא נראית מושלמת ומרשימה והעיקר טעימה, שילוב שכבות הביסקוויטים הוורודים עם החומים יוצרים שכבות מקסימות ומרהיבות
מתכון לעוגת ביסקוויטים בגוונים / מאת: שחר שולמית
המצרכים לעוגת ביסקוויטים בגוונים:
מידות אוניברסליות
לשכבה הוורודה:
- 500 גרם ביסקוויטים ורודים
- 200 גרם שוקולד בלונדי שקדים
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 3/4 כוס חלב
- 50 גרם חמאה
לשכבה החומה:
- 500 גרם ביסקוויטים חומים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 3/4 כוס חלב
- 50 גרם חמאה
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם ממרח מיליק תות
אופן ההכנה לעוגת ביסקוויטים בגוונים:
הכנת השכבה הוורודה:
- שוברים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות
- בקערה נפרדת מניחים את כל יתר המצרכים, ממיסים אותם במיקרו במשך דקה וחצי ומערבבים עד לאיחוד ולקבלת תערובת שוקולד חלקה.
- מכניסים לקערת תערובת השוקולד את הביסקוויטים ששברנו ומערבבים היטב לאיחוד
- משטחים את המסה הוורודה ברינג ומפלסים אותה היטב
- מקפיאים לפחות שעה לפני שמכינים את השכבה החומה באותו.
הכנת השכבה החומה:
- שוברים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות
- בקערה נפרדת מניחים את כל יתר המצרכים, ממיסים אותם במיקרו במשך דקה וחצי ומערבבים עד לאיחוד ולקבלת תערובת שוקולד חלקה.
- מכניסים לקערת תערובת השוקולד את הביסקוויטים ששברנו ומערבבים היטב לאיחוד
- משטחים את המסה החומה על המסה הוורודה הקפואה ומכניסים להקפאה.
הכנת הציפוי:
- ממיסים בבן מרי את השוקולד יחד עם ממרח התות ומערבבים עד לאיחוד, יוצקים על גבי השכבה החומה שבתבנית ומקפיאים להתייצבות
- מקשטים לפי הטעם.
- ניתן לקשט עם קישוטי שוקולד מטומפרר, פנינים ורודים ונשיקות זעירות
בהצלחה רבה ובתאבון