דפנה ליאל: גם אם ההסכם יאושר מחר לא תהיה קריאה לתושבי הצפון לחזור, זה יהיה תהליך הדרגתי. מי שירצה להמשיך לקבל מענקים יוכל לעשות זאת במשך תקופה ממושכת.
הבכיר לשעבר: לכל השואלים אם להתגייס למשטרה - אני משיב שלא
אריה עמית ניצב בדימוס התראיין בנושא חובת ההזדהות שהושהתה ותקף את היחס של האזרחים למשטרה | על אוחנה מ'חבורתו העלובה של נתניהו" אמר: "שום דבר לא הפתיע אותי. אוחנה הוא חייל ממושמע של נתניהו. דרישה של שר לקבל פרטים על חקירה - זה סוף דמוקרטיה"
בתחילת השנה קבע בג"ץ, בעקבות עתירות שהוגשו, כי נוהל הצגת תעודת זהות וחובת הזדהות בפני שוטרים מבוטלים והטיל על המשטרה לגבש נוהל חדש. כשההנחיות החדשות מעלות חשש מפני פגיעה בביטחון האזרחים, בשל הקושי במניעת עבירות פליליות או ביטחוניות.
עם זאת, נדמה כי במשטרה לא ממהרים לשנות את המצב, והעולם כמנהגו נוהג. ניצב בדימוס אריה עמית, לשעבר מפקד מרחב דן, ראש אגף מבצעים ומפקד מחוז ירושלים שוחח היום (ראשון) עם גולן יוכפז וענת דוידוב ברדיו 103 והתייחס לנושא.
בפתח דבריו טען עמית: "כובלים את ידי השוטרים עוד ועוד. השוטרים מאבדים כוח שליטה מאוד חשוב. זה אחד הכלים הבסיסיים שיש לשוטר, אין לי הסבר למה לוקחים את הכלי החשוב הזה. שוטרים שמסתובבים בשטח מפתחים חושים. שוטר רואה אדם שלא מתאים לסביבה? השעה לא נכונה? חלק מהתחקיר זה לדעת מה תעודת הזהות שלו, כדי להיכנס למחשב ולראות האם יש לו עבר או לא. מה לא בסדר בזה? איזה פגיעה איומה בזכויות האדם יש?".
עוד הוסיף, ואמר: "כאשר בן אדם עושה את זה בצורה אדיבה אין השפלה בדבר הזה. זה חלק מכלי העבודה של השוטר, אי אפשר לקחת את זה".
בדבריו תקף עמית גם את המדיניות של ראש הממשלה לשעבר: "נתניהו עם חבורתו העלובה חבטו במשטרה בצורה בלתי רגילה וגרמו לה נזקים. מן הצד השני, כל יפי הנפש, שכל מה שחשוב להם זה זכויות העברייניים, לא מאפשרים למשטרה לעבוד. היום, כל מי ששואל אותי אם להתגייס למשטרה, אני אומר לו לא לעשות זאת".
עמית חידד שוב את דבריו: "אני רואה איך ילדים מתייחסים היום לשוטרים, הרגו את המשטרה. הרגו. אני לא מצליח להבין את ההיגיון בדבר הזה מעבר להתייפייפות של אלה שלא מבינים מה זו עבודת משטרה".
כהמשך למתקפה על מדיניות נתניהו והשר לביטחון פנים מטעמו אמיר אוחנה, אמר עמית: "שום דבר לא הפתיע אותי. אוחנה הוא חייל ממושמע של נתניהו. דרישה של שר לקבל פרטים על חקירה - זה סוף דמוקרטיה".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה לדבריו: "משטרת ישראל פעלה ליישום קביעות בג"ץ וגיבשה נוהל 'הצגת תעודת זהות וחובת הזדהות בפני שוטר'. בהתאם לנוהל החדש שגובש, רשאי שוטר לדרוש מאדם להזדהות גם ללא חשד לביצוע עבירה פלילית ובלבד שקיימת עילה סבירה.
נדגיש כי אחת העילות שנקבעו בנוהל היא כאשר נדרש שוטר לערוך בירור בנוגע למעמדו של נושא התעודה כאזרח/תושב מדינת ישראל. באשר לקביעת בית המשפט העליון בנוגע לביצוע פעולות שיטור נוספות, הגישה המדינה בקשה לדיון נוסף, וניתן עיכוב ביצוע על קביעה זו".