מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לתבשיל מעדן חמוץ של בשר עם ירק וחומוס

יום שישי ואתם בכל מקרה בתוך הבישולים זה הזמן להכין את המעדן הזה, קחו בחשבון שהוא לוקח קצת זמן אבל שווה ומומלץ במיוחד, שילוב קוביות הבשר עם החומוס, הכרפס וירק הקצוץ יוצרים יחד עם התבלינים מעדן בשר משובח

מתכון לתבשיל מעדן חמוץ של בשר עם ירק וחומוס

מתכון לתבשיל מעדן חמוץ של בשר עם ירק וחומוס / מאת: שחר שולמית

המצרכים לתבשיל מעדן חמוץ של בשר עם ירק וחומוס:

מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתייה קרה

  • 1/2 קילו חומוס לבן ענק
  • 2 מגשים של בשר צלי כתף עגל
  • 2 ליטר מים
  • 1 כוס שמן
  • 5 בצלים בינוניים
  • 1 חבילת כרפס עלים
  • 3 חבילות פטרוזיליה
  • 3 כפיות גדושות אבקת מרק עוף
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 2 כוסות מיץ לימון

אופן ההכנה לתבשיל מעדן חמוץ של בשר עם ירק וחומוס:

  1. יום קודם משרים את החומוס במים למשך 24 שעות. שוטפים אותו היטב ומבשלים אותו עד לריכוך (אפשר להיעזר בסיר לחץ או להשתמש בחומוס קפוא באריזה או בחומוס מקופסאות שימורים)
  2. חותכים את הבשר לקוביות ושוטפים אותו היטב... שמים אותו בסיר ומוסיפים את המים עם השמן והתבלינים (מיץ לימון מוסיפים בסוף)
  3. מבשלים יחד למשך שעתיים (אפשר לקצר תהליך עם סיר לחץ)
  4. בנתיים קוצצים את הכרפס והירק וחותכים את הבצל לרצועות
  5. לאחר שעתיים מוסיפים לסיר את הכרפס והבצל ומבשלים עוד 1/2 שעה
  6. מוסיפים את החומוס המבושל והפטרוזיליה ומבשלים עוד חצי שעה, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד מספר דקות... טועמים ומשפרים את התיבול לפי טעמכם
  7. מחלקים למנות ומקפיאים את מה שלא צריך (בכדי להתייעל כדאי להכין מתכון כפול ולהקפיא לארוחות נוספות)

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art