ראש מועצת מטולה דוד אזולאי בראיון ל׳גל״צ׳: ״לצערי כבר היום אני יודע להגיד שלפחות 30% מהאוכלוסייה לא תחזור למטולה, בעיקר הצעירים עם הילדים״.
מתכון לעוגת קצפת שכבות נדירה
עוגה נוסטלגית ואהובה במיוחד, שכבת הבצק כשמעליה ריבה ושוקולד מגורד עם קצפת בוהקת ופירורי בצק מלמעלה יוצרים עוגה אנינה ומשובחת שמתאימה לשבת, וגם לפתיחת צום
מתכון לעוגת קצפת שכבות נדירה
המצרכים לעוגת קצפת שכבות נדירה:
כוס מדידה חד פעמית חמה
תבנית חד פעמית בנונית
לבצק:
- ½ 2 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
- 5 חלמונים
- 1 מרגרינה 200 גרם
לשכבת הריבה:
- 2 כפות ריבה (מה שאוהבים)
- 100 גרם שוקולד מריר מגורד
לשכבת הקצפת:
- 5 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- 1 אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה לעוגת קצפת שכבות נדירה:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים לבצק ולשים היטב עד לאיחוד
- ⅓ מהבצק מקפיאים ואת היתר משטחים בתבנית.
- מורחים מעל הבצק 2 כפות ריבה ומפזרים את השוקולד המגורד
הכנת שכבת קצפת:
- מקציפים 5 חלבונים עם 1 כוס סוכר ו 1 אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצף יציב.
- מורחים את הקצפת מעל שכבת הריבה
- ובעזרת פומפיה מגרדים מעל הקצפת את הבצק שהקפאנו
- מכניסים לתנור שחומם מראש על-180° למשך 40 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון