דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
מתכון לדג סלמון עם פלפלים, בטטה ולימון
מנת הדגים המסורתיים בליל שבת משתדרגת משבוע לשבוע והפעם עם דג סלמון בשילוב מנצח של רצועות גמבה אדומה, קוביות בטטה, ירק קצוץ, פלפלים חריפים ופרוסות לימון דקיקות הנותנות את טעמם המשובח לדג עסיסי וטעים
מתכון לדג סלמון עם פלפלים, בטטה ולימון / מאת: מירב מלכה
המצרכים לדג סלמון עם פלפלים, בטטה ולימון:
- 1 גמבה חתוכה לרצועות/קוביות
- 1 פלפל חריף חתוך לטבעות
- 1 בטטה פרוסה לפרוסות דקות מאוד
- 1 שיפקה קטן מיובש
- צרור פטרוזליה קצוצה
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 לימונים פרוסים לעיגולים
- שמן זית בנדיבות
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה לדג סלמון עם פלפלים ולימון:
- מנקים את הדג היטב, משמנים אותו עם שמן הזית בנדיבות ומניחים בתבנית
- מפזרים מלמעלה את הפלפל שחור גרוס, מלח, (ניתן לסחוט מעט לימון) ומוסיפים 1/4 כוס מים לתבנית.
- מפזרים מעל הדג את כל הירקות לפי הסדר כשפרוסות הלימון מסודרות סביב הדג.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות עד להשחמה נאה.
בהצלחה רבה ובתאבון