דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
מתכון לקציצות עדשים כתומות
מחפשים מה להכין בתשעת הימים? קבלו מתכון פרווה מוצלח לקציצות המורכבות מעדשים כתומות, בצל קצוץ, גזר, ירק ותבלינים, מתאים במיוחד כתוספת לארוחת הצהריים בהגשה לצד אורז לבן או כל מה שאוהבים
מתכון לקציצות עדשים כתומות
המצרכים לקציצות עדשים כתומות:
- 1/2 ק"ג עדשים כתומות
- 1 בצל קצוץ מטוגן
- 2 בצלים גדולים מגורדים
- 3 שיני שום כתוש
- 1 כוס פירורי לחם
- 2 גזרים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 3-5 ביצים
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- כורכום
- כמון
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לקציצות עדשים כתומות:
- מבשלים את העדשים כ-20 דקות, שוטפים ומסננים היטב.
- מגרדים בפומפיה את הבצל והגזר וסוחטים היטב מנוזלים
- בקערה מכניסים את העדשים המבושלות ומוסיפים גם את הבצל והגזר המגורדים
- מוסיפים את הפירורי לחם, השום והביצים ומתבלים, מערבבים היטב לאיחוד ומשאירים רבע שעה בצד לספיגת הטעמים.
- יוצרים קציצות ומטגנים בשמן משני צדדים
לקציצות אפויות:
- מרססים נייר אפיה בספריי שמן, מניחים את הקציצות ואופים בתנור שחומם מראש על -180° מעלות עד להזהבה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון