דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
מתכון לקציצות טונה עם ירק קצוץ וירקות
מתכון מעולה המתאים במיוחד לארוחת צהרים בתשעת הימים, קציצות טונה קלות עם ירק קצוץ וירקות, המוגשות לצד אורז לבן, קוסקוס, פתיתים או כל מה שאוהבים
מתכון לקציצות טונה עם ירק קצוץ וירקות
המצרכים לקציצות טונה עם ירק קצוץ וירקות:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך
- 3 גזרים מבושלים ומעוכים
- 3 קופסאות טונה סחוט משמן
- 4 שיני שום כתוש
- צרור פטרוזיליה
- 3 ביצים L
- ½ כפית כמון
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 4 כפות פירורי לחם/קמח מצה
- 1 כף מיונז
לציפוי:
- קמח
לרוטב:
- ¼ כוס שמן
- 4 שיני שום כתוש
- 1 גמבה אדומה קצוצה דק
- 1 פלפל כתום
- 1 כוס מים
- כוסברה קצוצה
- ¼ כף מרק עוף
- פלפל שחור
- כורכום
- כמון
- מלח
אופן ההכנה לקציצות טונה עם ירק קצוץ וירקות:
הכנת הקציצות:
- בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים לעיסה אחידה
- מניחים בצד כרבע שעה לספיגת נוזלים וטעמים
- יוצרים מהעיסה כדורים קטנים, טובלים בקמח מנופה ומטגנים במחבת עם שמן
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר שטוח עם מעט שמן
- מוסיפים את השום והכורכום ומבשלים כ-2 דקות
- מוסיפים את המים והגמבות ומתבלים
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כרבע שעה
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב, ומוסיפים מים במידת הצורך
- מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים כעשר דקות נוספות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון