מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 26°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 26°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקיש ספגטי עם פטריות מוקפצות וגבינות

השנה מתכוננים מראש לתשעת הימים עם מתכונים טעימים וקלים להכנה באדיבות חברת תנובה • בתאבון

מתכון לקיש ספגטי עם פטריות מוקפצות וגבינות

קיש ספגטי עם פטריות מוקפצות וגבינות

קרדיט צילום: אסם אמברם | שפית: תמי פיליפ | סטיילינג: נועה קנריק

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:

250 גר' ספגטי מבושל בישול קצר
40 גר' חמאת תנובה מומסת
1/3 כוס פתיתי עמק
מלח, פלפל

למילוי:

30 גר' חמאת תנובה + 1 כף שמן
1/2 1 סלסלת פטריות טריות חתוכות לרבעים
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 גביע שמנת חמוצה15%  תנובה
4 ביצים
100 גר' בולגרית פיראוס 16%, מפוררת
100 גר' צפתית פיראוס 5%, מפוררת
מעט מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות קמח

אופן ההכנה:

  • מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הספגטי לדרגת בישול קצר.
  • מסירים מהאש, מסננים מהמים ומערבבים בקערה את הספגטי עם חמאה, מלח, פלפל ופתיתי עמק.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים לתוכה את תערובת הספגטי משטחים שכבה אחידה על בסיס התבנית ולכיוון השוליים לקבלת קלתית.
  • מכינים את המלית:  מחממים חמאה עם שמן במחבת ומטגנים קלות בצל סגול, מוסיפים פטריות ומקפיצים עוד 3 דקות.
  • מסירים מהאש ומערבבים בקערה עם יתר חומרי המילוי.
  • יוצקים לתוך קלתית הספגטי את תערובת המלית.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות עד שהמלית יציבה.
  • מוציאים מהתנור מצננים מעט להתייצבות המאפה ומגישים.

לממהרים: מערבבים את הספגטי המבושל עם יתר חומרי המילוי ויוצקים לתבנית עגולה.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art