מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 10°c
בית שמש 12°c
בני ברק 26°c
אשדוד 17°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 10°c
בית שמש 12°c
בני ברק 26°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדג סלמון עם כוסברה ושקדים מולבנים

דג סלמון תמיד נותן את הטעם המיוחד והיוקרתי לשולחן השבת, שילוב גרגירי החומוס עם הפלפל החריף, התבלינים והשקדים המולבנים נותנים טעם משובח יותר למנה ראשונה ועסיסית

מתכון לדג סלמון עם כוסברה ושקדים מולבנים

מתכון לדג סלמון עם כוסברה ושקדים מולבים / שחר שולמית

המצרכים לדג סלמון עם כוסברה ושקדים מולבים:

  • מדידה לפי כוס ח"פ סטנדרטית לשתייה קרה
  • נתח של דג סלמון שלם קפוא או טרי
  • 1 קופסת שימורים של חומוס שלם
  • 1 חבילה כוסברה קצוצה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 כף שום כתוש
  • 3 כפות מלאות ממרח עגבניות מיובשות
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
  • 50 גרם שקדים מולבנים
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה לדג סלמון עם כוסברה ושקדים מולבים:

  1. מחממים מחבת רחבה / סיר עם השמן ומטגנים בו את השקדים עד להזהבה, מוציאים ומניחים אותם בצד
  2. מקלפים לדג את העור לאחר שהפשרנו אותו כחצי שעה חותכים לחתיכות ושוטפים אותו היטב ומניחים במחבת / הסיר שטיגנו קודם את השקדים.
  3. שוטפים את החומוס ומפזרים אותו מעל הדג, שוטפים וקוצצים את הפלפל לפרוסות ומפזרים מעל הדג
  4. שוטפים וקוצצים את הכוסברה ומפזרים מעל הדג
  5. מוסיפים למחבת את התיבול והמים ומרתיחים,  בעזרת כף לוקחים כל פעם מהרוטב ומפזרים אותו מעל הדגים כדי שיספחו את טעמי התיבול, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  6. מבשלים על אש נמוכה כל הזמן עד שכל הנוזלים מצטמצמים ונשארים רק השמן עם התיבול
  7. מפזרים מעל את השקדים המטוגנים וזה הזמן לחכות לסעודת השבת.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art